09 feb 2015 06:00

09 feb 2015 06:00

Vi fortsätter kämpa för landsbygden

MJÖLKLÖFTET.

Replik. Till Sven Håård (SLA 2/2).

Vi är stolta över våra svenska djurskyddsregler där våra djur har det avsevärt mycket bättre än i många andra länder. Vi ska inte vika ner oss där och sänka kraven utan istället fortsätta arbeta för att EU ska ta till sig våra svenska djurskyddsregler. Där har vi börjat trycka dem åt rätt håll men vi måste också se till att reglerna efterföljs, vilket inte alltid sker. Varför ska köttet pumpas fullt med antibiotika och djur fara illa? Finns ingen anledning till det.

Vi har även jobbat väldigt aktivt med att få in mer svenska djurskyddsregler i kommunala och regionala upphandlingar. Just för att gynna svenska aktörer och skicka en signal till övriga Europa. Vi arbetade också mycket med regel- och administrationsförenklingar för att minska byråkratin och öka lönsamheten för våra svenska bönder under vår tid som regeringsparti. Vi jobbade för landsbygden under hela vår regeringstid.

Att säga att vi sticker huvudet i sanden är långt från sanningen. Har du hört något annat parti prata om att ens hjälpa bönderna? Regeringspartiet Socialdemokraterna ser inte ens Rysslands handelsstopp mot matvaror som en stor kris för Sveriges bönder och hänvisar de bönder som får problem till banken. När det var möte om det i EU valde Sven-Erik Bucht att inte ens säga ifrån på skarpen då EU-kommissionen sa att detta inte är en kris. Sverige måste skarpt uttala att ett sådant uttalande från EU-kommissionen är direkt felaktigt. Det är en flathet. Man förminskar en situation som är riktigt allvarlig för de som är i näringen. Men S och Bucht var tysta.

Vi kämpade för vårt svenska fläsk, kämpar nu för mjölken och kommer fortsätta kämpa för landsbygden. Det spelar ingen roll om vi är i regeringen eller inte. Vi måste trycka till regeringen S, MP och V så de också börjar kämpa för landsbygden. För det är dags för dem att vakna nu.

Ulrika Carlsson (C) Riksdagsledamot

Gunilla Druve Jansson (C) Distriktsordförande

Vi är stolta över våra svenska djurskyddsregler där våra djur har det avsevärt mycket bättre än i många andra länder. Vi ska inte vika ner oss där och sänka kraven utan istället fortsätta arbeta för att EU ska ta till sig våra svenska djurskyddsregler. Där har vi börjat trycka dem åt rätt håll men vi måste också se till att reglerna efterföljs, vilket inte alltid sker. Varför ska köttet pumpas fullt med antibiotika och djur fara illa? Finns ingen anledning till det.

Vi har även jobbat väldigt aktivt med att få in mer svenska djurskyddsregler i kommunala och regionala upphandlingar. Just för att gynna svenska aktörer och skicka en signal till övriga Europa. Vi arbetade också mycket med regel- och administrationsförenklingar för att minska byråkratin och öka lönsamheten för våra svenska bönder under vår tid som regeringsparti. Vi jobbade för landsbygden under hela vår regeringstid.

Att säga att vi sticker huvudet i sanden är långt från sanningen. Har du hört något annat parti prata om att ens hjälpa bönderna? Regeringspartiet Socialdemokraterna ser inte ens Rysslands handelsstopp mot matvaror som en stor kris för Sveriges bönder och hänvisar de bönder som får problem till banken. När det var möte om det i EU valde Sven-Erik Bucht att inte ens säga ifrån på skarpen då EU-kommissionen sa att detta inte är en kris. Sverige måste skarpt uttala att ett sådant uttalande från EU-kommissionen är direkt felaktigt. Det är en flathet. Man förminskar en situation som är riktigt allvarlig för de som är i näringen. Men S och Bucht var tysta.

Vi kämpade för vårt svenska fläsk, kämpar nu för mjölken och kommer fortsätta kämpa för landsbygden. Det spelar ingen roll om vi är i regeringen eller inte. Vi måste trycka till regeringen S, MP och V så de också börjar kämpa för landsbygden. För det är dags för dem att vakna nu.

Ulrika Carlsson (C) Riksdagsledamot

Gunilla Druve Jansson (C) Distriktsordförande

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.