13 feb 2015 06:00

13 feb 2015 06:00

Beckman ointresserad av partikamrats löfte?

MUSIKSKOLAN.

Replik. På min insändare där jag applåderade kommunalråd Katarina Jonssons löfte om att alla ska få plats i musikskolan, fick jag en snabb replik av tidigare ordförande för kulturnämnden Claes Beckman (M). Inriktningen var att det inte skulle vara möjligt. Han hänvisade till den faktiska kön och menade att Folkpartiets motion slog in öppna dörrar.

Syftet med Folkpartiets motion var att stärka kvalitén och ge alla elever möjlighet till plats i musikskola. Detta löfte gav också Katarina Jonsson. Innebörden av såväl Folkpartiets motion som Katarina Jonssons löfte är att förutom att den kvalitativa enskilda undervisningen ska bibehållas, också avgiftssystemet ska göra det möjligt för alla att vara med. Därför välkomnade jag den så kallade kuppen. Motionen var nödvändig med tanke på att kulturnämndens resurser inte räcker till för en musikskola där alla ges chansen. Det var därför med stor förvåning jag mottog Claes Beckmans ljumma intresse.

Jag har själv upplevt att stå i kö till musikskolan under min skoltid. Genom detta har jag också fått stå utanför mina kompisars musikband. För mig hade det varit än viktigare att få komma med på grund av min funktionsnedsättning. I framtiden önskar jag att inga barn och ungdomar ska få känna sig utanför genom att de inte får komma med.

Folkpartiets ideologi handlar om att alla ska ges chansen. Därför applåderar Folkpartiet Katarina Jonssons utspel.

Peter Larsson

Folkpartiet i Skövde

Syftet med Folkpartiets motion var att stärka kvalitén och ge alla elever möjlighet till plats i musikskola. Detta löfte gav också Katarina Jonsson. Innebörden av såväl Folkpartiets motion som Katarina Jonssons löfte är att förutom att den kvalitativa enskilda undervisningen ska bibehållas, också avgiftssystemet ska göra det möjligt för alla att vara med. Därför välkomnade jag den så kallade kuppen. Motionen var nödvändig med tanke på att kulturnämndens resurser inte räcker till för en musikskola där alla ges chansen. Det var därför med stor förvåning jag mottog Claes Beckmans ljumma intresse.

Jag har själv upplevt att stå i kö till musikskolan under min skoltid. Genom detta har jag också fått stå utanför mina kompisars musikband. För mig hade det varit än viktigare att få komma med på grund av min funktionsnedsättning. I framtiden önskar jag att inga barn och ungdomar ska få känna sig utanför genom att de inte får komma med.

Folkpartiets ideologi handlar om att alla ska ges chansen. Därför applåderar Folkpartiet Katarina Jonssons utspel.

Peter Larsson

Folkpartiet i Skövde

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.