14 feb 2015 06:01

14 feb 2015 11:03

Finns det inget viktigare för politikerna att ägna sig åt?

Där står den, godisskålen på bordet i personalrummet. Läckra söta bitar i regnbågens alla färger ropar lockande; ta mig! ta mig! Är det inte för bedrövligt att kommunen tillåter detta? Att det är okej, detta uppmuntrande till osunt leverne.

Dessutom förekommer det att vissa anställda tar med sig godis efter rasten och använder dyrbar arbetstid till att regelbundet sticka ned handen i fickan och hämta ohälsosamma, söta mumsbitar och stoppa dem i munnen. Sen tuggas detta i flera sekunder för en korts stunds tillfredställelse. Också detta på arbetstid! Andra mer disciplinerade anställda riskeras att läskas och utsättas för frestelse.

Godiskonsumtion är inte bara dyrt för den som brukar det utan belastar också vårt skattesystem genom att sjukvårdsbehovet ökar för vård av konsekvenser som bland annat fetma och diabetes. Det som inte belastas är tandvården konstigt nog för den får vi som vuxna medborgare betala största delen av själva.

Som ni förstår försöker vi dra liknelsen till en annan debatt, nämligen den som handlar om snusets vara eller inte vara på Skövde kommuns arbetsplatser. Vi undrar, finns det verkligen inga viktigare saker som politikerna här i Skövde kan ägna sig åt än snusförbud? Lärarna kryper runt på knä, sjukvården skriker efter personal, stora barngrupper i förskolan, ungdomar mår psykiskt dåligt, resurser saknas till kvinnojouren, cykelväg till Karlsborg osv.

Är inte snus varje snusande persons eget ansvar då den som drabbas är personen själv och ingen annan till skillnad mot vid rökning. Så snus bör kanske inte ens stå med på våra folkvalda politikers att göra-/förbjuda-listor.

Camilla Meyner och Ida Eliasson

Dessutom förekommer det att vissa anställda tar med sig godis efter rasten och använder dyrbar arbetstid till att regelbundet sticka ned handen i fickan och hämta ohälsosamma, söta mumsbitar och stoppa dem i munnen. Sen tuggas detta i flera sekunder för en korts stunds tillfredställelse. Också detta på arbetstid! Andra mer disciplinerade anställda riskeras att läskas och utsättas för frestelse.

Godiskonsumtion är inte bara dyrt för den som brukar det utan belastar också vårt skattesystem genom att sjukvårdsbehovet ökar för vård av konsekvenser som bland annat fetma och diabetes. Det som inte belastas är tandvården konstigt nog för den får vi som vuxna medborgare betala största delen av själva.

Som ni förstår försöker vi dra liknelsen till en annan debatt, nämligen den som handlar om snusets vara eller inte vara på Skövde kommuns arbetsplatser. Vi undrar, finns det verkligen inga viktigare saker som politikerna här i Skövde kan ägna sig åt än snusförbud? Lärarna kryper runt på knä, sjukvården skriker efter personal, stora barngrupper i förskolan, ungdomar mår psykiskt dåligt, resurser saknas till kvinnojouren, cykelväg till Karlsborg osv.

Är inte snus varje snusande persons eget ansvar då den som drabbas är personen själv och ingen annan till skillnad mot vid rökning. Så snus bör kanske inte ens stå med på våra folkvalda politikers att göra-/förbjuda-listor.

Camilla Meyner och Ida Eliasson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.