14 feb 2015 06:00

14 feb 2015 06:00

Vi sliter som djur för allas bästa

SKOLMATEN I MÖLLTORP

Replik. Angående skolmaten i Mölltorp (SLA 5/2).

Köttbullar, potatisbullar, kycklingnuggets, sprödbakad fisk (rätter som barnen önskat) finns inte möjlighet att göra från grunden. Pannkakor, pytt i panna är hälften egna och hälften färdiga på grund av att det inte går att lösa på annat sätt. Korven stoppar vi inte själva, annars görs alla rätter av korv från grunden. Fisk paneras alltid i köket och kommer direkt från stekbordet till tallrik (förutom de gånger det är sprödbakat).

Alla soppor och såser görs från grund i köket. Vi har bakat vårt eget bröd till soppan. Tyvärr har vi blivit tvungna att sluta med detta på grund av att vi måste ha alternativrätter. Från början lagade vi bara lunchen till 250 barn. Nu har vi dessutom frukost och mellanmål till cirka 60 barn. Detta är jättetråkigt men i någon ända kostar det. Vi är inga supermänniskor.

Angående svenska råvaror har föräldraföreningen i Mölltorp fått information om detta. Tråkigt om alla föräldrar och barn är missnöjda i Mölltorp, då vi verkligen sliter som djur för allas bästa. Angående närproducerat får ni väl prata med våra politiker.

Kom gärna upp och prata med oss i köket nästa gång, istället för att skriva anonymt i tidningen.

Vi som arbetar i köket

Köttbullar, potatisbullar, kycklingnuggets, sprödbakad fisk (rätter som barnen önskat) finns inte möjlighet att göra från grunden. Pannkakor, pytt i panna är hälften egna och hälften färdiga på grund av att det inte går att lösa på annat sätt. Korven stoppar vi inte själva, annars görs alla rätter av korv från grunden. Fisk paneras alltid i köket och kommer direkt från stekbordet till tallrik (förutom de gånger det är sprödbakat).

Alla soppor och såser görs från grund i köket. Vi har bakat vårt eget bröd till soppan. Tyvärr har vi blivit tvungna att sluta med detta på grund av att vi måste ha alternativrätter. Från början lagade vi bara lunchen till 250 barn. Nu har vi dessutom frukost och mellanmål till cirka 60 barn. Detta är jättetråkigt men i någon ända kostar det. Vi är inga supermänniskor.

Angående svenska råvaror har föräldraföreningen i Mölltorp fått information om detta. Tråkigt om alla föräldrar och barn är missnöjda i Mölltorp, då vi verkligen sliter som djur för allas bästa. Angående närproducerat får ni väl prata med våra politiker.

Kom gärna upp och prata med oss i köket nästa gång, istället för att skriva anonymt i tidningen.

Vi som arbetar i köket

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.