16 feb 2015 06:00

16 feb 2015 06:00

En allsidig kost är det bästa

Replik.

Matmagasinet Vego, Köttfri måndag, grundare Middagsfrid tar i med att det saknas livsmedelsstrategi i landsbygdsministerns program (SLA 4/2).

Klart är det väl att livsmedelsstrategin ska omfatta hela livsmedelkedjan, detta gynnar både den växtbaserade industrin och köttindustrin, i rätt proportioner ska båda finnas. Att skrämma med att köttindustrin skulle vara otidsenlig och samhällsskadlig stämmer inte när det visar sig att konstlad, processad inblandning av olika kemikaliesubstanser i maten är den stora boven, det gäller även växtbaserad mat och oljor.

Palmoljan som idag ställer till det genom att regnskog huggs ner och palmer planteras för utvinning av olja, är en lika stor skadefaktor som köttproduktionen.

Det finns fina vegetabiliska oljor som idag förstörs i processer med härdning mm, detta används bl. a. i våra margariner, helt förkastligt och skadligt, därför ska det vara rena produkter, där har vi smör bl.a.

I Sverige finns ingen anledning att dra ner på vår egen kött- och mejeriproduktion så länge vi köper vår egen, landsbygden skulle utarmas och växa igen om den inte funnes. Skulle de vara klimatbovar, finns ingen substans för det, ett påhitt från vissa håll – bevisa motsatsen!

Att lägga hälsoskatter på kött och animaliskt mättat fett löser inget, då skulle vi ha skatter på skadliga processade vegetabiliska produkter också.

Alla kemiska tillsatser borde förbjudas men det verkar ni förespråkare för köttförbud inte bry er om.

Nä, stopp för dessa stolligheter, ät allsidigt av rena produkter, både animaliska och vegetabiliska, så mår ni bäst, då får man i sig alla nyttigheter av vitaminer och mineraler som man behöver. Och glöm inte viltköttet, det är nyttigt kött.

Allätare

Klart är det väl att livsmedelsstrategin ska omfatta hela livsmedelkedjan, detta gynnar både den växtbaserade industrin och köttindustrin, i rätt proportioner ska båda finnas. Att skrämma med att köttindustrin skulle vara otidsenlig och samhällsskadlig stämmer inte när det visar sig att konstlad, processad inblandning av olika kemikaliesubstanser i maten är den stora boven, det gäller även växtbaserad mat och oljor.

Palmoljan som idag ställer till det genom att regnskog huggs ner och palmer planteras för utvinning av olja, är en lika stor skadefaktor som köttproduktionen.

Det finns fina vegetabiliska oljor som idag förstörs i processer med härdning mm, detta används bl. a. i våra margariner, helt förkastligt och skadligt, därför ska det vara rena produkter, där har vi smör bl.a.

I Sverige finns ingen anledning att dra ner på vår egen kött- och mejeriproduktion så länge vi köper vår egen, landsbygden skulle utarmas och växa igen om den inte funnes. Skulle de vara klimatbovar, finns ingen substans för det, ett påhitt från vissa håll – bevisa motsatsen!

Att lägga hälsoskatter på kött och animaliskt mättat fett löser inget, då skulle vi ha skatter på skadliga processade vegetabiliska produkter också.

Alla kemiska tillsatser borde förbjudas men det verkar ni förespråkare för köttförbud inte bry er om.

Nä, stopp för dessa stolligheter, ät allsidigt av rena produkter, både animaliska och vegetabiliska, så mår ni bäst, då får man i sig alla nyttigheter av vitaminer och mineraler som man behöver. Och glöm inte viltköttet, det är nyttigt kött.

Allätare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.