17 feb 2015 06:00

17 feb 2015 06:00

Lyssna på professionen

BETYG FRÅN ÅRSKURS 4.

Eniga. Nu är beslut taget. 100 skolor ska på försök få pröva betyg från årskurs 4, mellan 2017 och 2020. Lärarförbundet är emot. Lyssna på professionen d.v.s. lärarna och vetenskaplig forskning. Lärarförbundet i Skövde är helt eniga i taget beslut, bra att det bara blev 100 skolor.

Vi hänvisar till Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand som menar att det viktiga är att fokusera på lärarbristen och kunskapsresultaten.

Betygsfrågan har länge varit en följetong i svensk politik. På senaste tiden har frågan ställts på sin spets eftersom en majoritet av remissinstanserna varit starkt kritiska till tidigare betyg och opinionen har varit emot.

– Det är helt galet att man har lagt så mycket tid på att diskutera betygsfrågan när det finns så stora utmaningar i skolan. Nu hoppas jag att politikerna istället fokuserar på hur vi löser lärarbristen och höjer kunskapsresultaten, säger Jaara Åstrand.

Lärarförbundet Skövde

Elisabeth Carlbo, opinionsansvarig

Vi hänvisar till Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand som menar att det viktiga är att fokusera på lärarbristen och kunskapsresultaten.

Betygsfrågan har länge varit en följetong i svensk politik. På senaste tiden har frågan ställts på sin spets eftersom en majoritet av remissinstanserna varit starkt kritiska till tidigare betyg och opinionen har varit emot.

– Det är helt galet att man har lagt så mycket tid på att diskutera betygsfrågan när det finns så stora utmaningar i skolan. Nu hoppas jag att politikerna istället fokuserar på hur vi löser lärarbristen och höjer kunskapsresultaten, säger Jaara Åstrand.

Lärarförbundet Skövde

Elisabeth Carlbo, opinionsansvarig

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.