17 feb 2015 06:01

17 feb 2015 06:01

Vi vill inte ha gemensamt utspring!

STUDENTEN.

De senaste åren har Västerhöjdgymnasiets treor sprungit ut från Arena Skövde i samband med studenten. Detta året har det cirkulerat rykten om att både Västerhöjd och Kavelbro ska springa ut från arenan tillsammans. Efter samtal med en av Västerhöjds rektorer förklarade hen att inget var bestämt utan att en diskussion skulle ske med studentkommittén vecka 8 eller 9. Två dagar senare kommer det ut information på Fronter, (Fronter är gymnasiets informationsnät) där det i stora drag står att planeringsarbetet är i full gång och att inledande samtal med arenan redan har skett. Vad hände med inget är bestämt och vi ska ha samtal med studentkommittén?

Jag skulle vilja upplysa rektorer i Skövde och de styrande i kommunen att större delen av treorna från både Västerhöjd och Kavelbro inte vill springa ut med varandra. Det finns en Facebookgrupp som heter ”Endast utspring för Västerhöjdselever på arenan”. Den gruppen har fått strax under 400 ”likes” där huvuddelen av dessa är från treor som går på Västerhöjd och Kavelbro.

Skövde kommun vill skapa en gemensam gymnasieskola därför ska vi ha en gemensam studenthögtid.

Det som de ansvariga inte har tänkt igenom är att ytterligare 12–15 klasser med drygt 200 elever skall få plats i arenan. Utöver treorna från Västerhöjd. Det låter inte så mycket för vi får säkert plats inne i arenan. Men om alla dessa 200 tar med sig sin närmsta släkt (vi säger 6 personer) då blir det ytterligare 1 200 personer som ska få plats utanför arenan och jag kan inte vara den enda som minns hur trångt det var där förra året!

Men om vi ser på själva studentfirandet inne i arenan. Fokus kommer att flyttas från båda skolornas traditioner då man ska försöka hitta en slags medelväg. Det kommer inte bli bra för någon.

En liknelse är att vi tvingar en naturlärare från Västerhöjd och en VVS-lärare från Kavelbro som aldrig har träffat varandra att fira jul tillsammans. Det är en av de viktigaste höjdpunkterna varje år med ingen av dem vill för de vill fira jul med sin egen familj.

Hela utspringet kommer även att dra ut på tiden då det är 200 personer till som ska springa ut.

Jag förstår om kommunen vill skapa en enda gymnasieskola. Men det är inte på något sätt praktiskt att börja gemenskapen med ett gemensamt utspring för Västerhöjd och Kavelbros studenter.

Blivande student

De senaste åren har Västerhöjdgymnasiets treor sprungit ut från Arena Skövde i samband med studenten. Detta året har det cirkulerat rykten om att både Västerhöjd och Kavelbro ska springa ut från arenan tillsammans. Efter samtal med en av Västerhöjds rektorer förklarade hen att inget var bestämt utan att en diskussion skulle ske med studentkommittén vecka 8 eller 9. Två dagar senare kommer det ut information på Fronter, (Fronter är gymnasiets informationsnät) där det i stora drag står att planeringsarbetet är i full gång och att inledande samtal med arenan redan har skett. Vad hände med inget är bestämt och vi ska ha samtal med studentkommittén?

Jag skulle vilja upplysa rektorer i Skövde och de styrande i kommunen att större delen av treorna från både Västerhöjd och Kavelbro inte vill springa ut med varandra. Det finns en Facebookgrupp som heter ”Endast utspring för Västerhöjdselever på arenan”. Den gruppen har fått strax under 400 ”likes” där huvuddelen av dessa är från treor som går på Västerhöjd och Kavelbro.

Skövde kommun vill skapa en gemensam gymnasieskola därför ska vi ha en gemensam studenthögtid.

Det som de ansvariga inte har tänkt igenom är att ytterligare 12–15 klasser med drygt 200 elever skall få plats i arenan. Utöver treorna från Västerhöjd. Det låter inte så mycket för vi får säkert plats inne i arenan. Men om alla dessa 200 tar med sig sin närmsta släkt (vi säger 6 personer) då blir det ytterligare 1 200 personer som ska få plats utanför arenan och jag kan inte vara den enda som minns hur trångt det var där förra året!

Men om vi ser på själva studentfirandet inne i arenan. Fokus kommer att flyttas från båda skolornas traditioner då man ska försöka hitta en slags medelväg. Det kommer inte bli bra för någon.

En liknelse är att vi tvingar en naturlärare från Västerhöjd och en VVS-lärare från Kavelbro som aldrig har träffat varandra att fira jul tillsammans. Det är en av de viktigaste höjdpunkterna varje år med ingen av dem vill för de vill fira jul med sin egen familj.

Hela utspringet kommer även att dra ut på tiden då det är 200 personer till som ska springa ut.

Jag förstår om kommunen vill skapa en enda gymnasieskola. Men det är inte på något sätt praktiskt att börja gemenskapen med ett gemensamt utspring för Västerhöjd och Kavelbros studenter.

Blivande student

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.