18 feb 2015 06:00

18 feb 2015 06:00

Lyssna för en gång skull på oss elever

Studenten

I år ska jag ta studenten. Jag och min klass och alla andra ungdomar födda -96. Så vitt jag vet tar inga rektorer studenten i år.

En Facebooksida vid namn ”Endast utspring för Västerhöjdselever på arenan” har nu, som ”Blivande student” nämnde i gårdagens tidning, cirka 400 likes. 400 studenter (inte rektorer) som inte vill ha ett gemensamt utspring. Att trots det fullfölja ert förslag med gemensamt utspring skulle uteslutande vara att utnyttja er maktposition. Vad hände med att eleverna har inflytande? Hur kan man bortse från studenternas tyckande när både studenter från Västerhöjd och Kavelbro uttrycker enormt missnöje?

Det får inte heller plats på arenan. Allas familjer har knappt fått plats tidigare år. Inte en enda förälder som sett folkmassorna tidigare kommer uppskatta detta beslut. Vad händer med de far- och morföräldrar som vill se barnbarnen ta studenten men inte orkar vänta i gassande sol betydligt mycket längre än tidigare år? Eller småsyskon som lätt blir rastlösa? Förklara gärna för oss vem det här beslutet ska gynna.

Lyssna nu för en gång skull på oss elever, skippa gemensamt utspring för allas bästa.

Ännu en blivande student

En Facebooksida vid namn ”Endast utspring för Västerhöjdselever på arenan” har nu, som ”Blivande student” nämnde i gårdagens tidning, cirka 400 likes. 400 studenter (inte rektorer) som inte vill ha ett gemensamt utspring. Att trots det fullfölja ert förslag med gemensamt utspring skulle uteslutande vara att utnyttja er maktposition. Vad hände med att eleverna har inflytande? Hur kan man bortse från studenternas tyckande när både studenter från Västerhöjd och Kavelbro uttrycker enormt missnöje?

Det får inte heller plats på arenan. Allas familjer har knappt fått plats tidigare år. Inte en enda förälder som sett folkmassorna tidigare kommer uppskatta detta beslut. Vad händer med de far- och morföräldrar som vill se barnbarnen ta studenten men inte orkar vänta i gassande sol betydligt mycket längre än tidigare år? Eller småsyskon som lätt blir rastlösa? Förklara gärna för oss vem det här beslutet ska gynna.

Lyssna nu för en gång skull på oss elever, skippa gemensamt utspring för allas bästa.

Ännu en blivande student

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.