20 feb 2015 06:00

20 feb 2015 06:00

Ta med frågorna till mötet

STUDENTEN.

Replik. Svar på insändare i SLA 19/2.

En arbetsgrupp med rektorer och representanter för Arena Skövde har träffats vid ett tillfälle för att se över möjligheten att våren 2015 genomföra en gemensam studentavslutning för både Kavelbro och Västerhöjd. Ett arrangemang av den här storleken skulle självklart kräva andra insatser än tidigare år, och då i samarbete med de företag som arenan använder vid exempelvis Idrottsgalan och liknande större arrangemang. Fler studenter och åskådare ställer högre krav på både inne- och utemiljö, ljud- och ljussättning, behov av storbildskärmar, scen för utspring, bokning av de som ska uppträda m.m. och här har vi idag inte svar på samtliga frågor, vilket jag även berättat för media.

Möjligheterna är många, men även hindren som ni påpekat i insändare och via andra forum, men vi har ansett att frågan är värd att utreda utifrån ett antal olika positiva aspekter. Dels samlas samtliga studenter till en gemensam likvärdig avslutning i en väl anpassad lokal, kortegen kan lämna arenaområdet tillsammans med avgångseleverna från de fristående gymnasieskolorna och elever samt personal på Kavelbro behöver inte gå fram och tillbaka till arenan.

Föreslår att ni tar med ställda frågor och funderingar till mötet med rektorerna samt studentkommittéerna för båda skolorna som genomförs på måndag med hopp om en lösning som blir så bra som möjligt. I år har vi startat planeringen tidigare än någonsin, vilket innebär att det finns gott om tid innan årets studenter lämnar Gymnasium Skövde.

Med vänliga hälsningar:

Johan Rahmberg

gymnasiechef

En arbetsgrupp med rektorer och representanter för Arena Skövde har träffats vid ett tillfälle för att se över möjligheten att våren 2015 genomföra en gemensam studentavslutning för både Kavelbro och Västerhöjd. Ett arrangemang av den här storleken skulle självklart kräva andra insatser än tidigare år, och då i samarbete med de företag som arenan använder vid exempelvis Idrottsgalan och liknande större arrangemang. Fler studenter och åskådare ställer högre krav på både inne- och utemiljö, ljud- och ljussättning, behov av storbildskärmar, scen för utspring, bokning av de som ska uppträda m.m. och här har vi idag inte svar på samtliga frågor, vilket jag även berättat för media.

Möjligheterna är många, men även hindren som ni påpekat i insändare och via andra forum, men vi har ansett att frågan är värd att utreda utifrån ett antal olika positiva aspekter. Dels samlas samtliga studenter till en gemensam likvärdig avslutning i en väl anpassad lokal, kortegen kan lämna arenaområdet tillsammans med avgångseleverna från de fristående gymnasieskolorna och elever samt personal på Kavelbro behöver inte gå fram och tillbaka till arenan.

Föreslår att ni tar med ställda frågor och funderingar till mötet med rektorerna samt studentkommittéerna för båda skolorna som genomförs på måndag med hopp om en lösning som blir så bra som möjligt. I år har vi startat planeringen tidigare än någonsin, vilket innebär att det finns gott om tid innan årets studenter lämnar Gymnasium Skövde.

Med vänliga hälsningar:

Johan Rahmberg

gymnasiechef

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.