21 feb 2015 06:00

21 feb 2015 06:00

Rekord i mjäkighet

BARNÄKTENSKAP.

I Sverige har vi en åldersgräns för giftermål, vilken är 18 år. En man och hans fru söker asyl, han är 21 år och hans fru 14 år. När man är 14 år betraktas man fortfarande som barn, vilket väl är helt naturligt. Om den 14-åriga frun valt sin man själv, framgår inte av historien.

En man på Migrationsverket får frågan, hur de kommer att agera. Hans svar lyfter den svenska mjäkigheten till oanade höjder, och han svarar: Jag kan inte sätta mig in i det enskilda fallet, och blablabla. Han borde förstås ha svarat: Detta är helt oacceptabelt, då vi har en åldersgräns för giftermål i vårt land.

Ett exempel på den svenska mjäkigheten. Det finns flera.

Conny Östling

I Sverige har vi en åldersgräns för giftermål, vilken är 18 år. En man och hans fru söker asyl, han är 21 år och hans fru 14 år. När man är 14 år betraktas man fortfarande som barn, vilket väl är helt naturligt. Om den 14-åriga frun valt sin man själv, framgår inte av historien.

En man på Migrationsverket får frågan, hur de kommer att agera. Hans svar lyfter den svenska mjäkigheten till oanade höjder, och han svarar: Jag kan inte sätta mig in i det enskilda fallet, och blablabla. Han borde förstås ha svarat: Detta är helt oacceptabelt, då vi har en åldersgräns för giftermål i vårt land.

Ett exempel på den svenska mjäkigheten. Det finns flera.

Conny Östling

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.