23 feb 2015 06:00

23 feb 2015 06:00

Trött på klåfingriga politiker

REGIONEN.

Smygcentralisering. Vad trött jag blir när klåfingriga politiker ska in och styra och ställa i vården. Det är lite märkligt att det inte finns pengar till mer vårdpersonal och höjda löner för denna grupp, när det finns pengar till nytt Regionens hus i Göteborg (cirka 900 miljoner) och höjda arvoden till regionens politiker. Pengarna till detta kommer från samma håll, nämligen från oss skattebetalare.

När det gäller Regionens hus så ska ju detta, förhoppningsvis, fyllas med någon form av regionens verksamhet. Detta tror jag kommer att leda till neddragningar av verksamhet på andra orter i regionen. Alltså någon form av smygcentralisering. Titta bara på representationen i fullmäktige från orter i regionen. Inte speciellt många som har anknytning till orter längre bort från Göteborg eller för den delen från Skaraborg. Nej, i detta fall är stordrift lika med rovdrift.

Låt vården skötas av personal med vårdutbildning och inte av administratörer där varje patient räknas i kronor och ören som det måste sparas på. Fanns det möjlighet skulle jag rösta för en återgång till den gamla landstingsindelningen. Samarbete kan man ha ändå utan att ha en gemensam region.

Trött på regionen

När det gäller Regionens hus så ska ju detta, förhoppningsvis, fyllas med någon form av regionens verksamhet. Detta tror jag kommer att leda till neddragningar av verksamhet på andra orter i regionen. Alltså någon form av smygcentralisering. Titta bara på representationen i fullmäktige från orter i regionen. Inte speciellt många som har anknytning till orter längre bort från Göteborg eller för den delen från Skaraborg. Nej, i detta fall är stordrift lika med rovdrift.

Låt vården skötas av personal med vårdutbildning och inte av administratörer där varje patient räknas i kronor och ören som det måste sparas på. Fanns det möjlighet skulle jag rösta för en återgång till den gamla landstingsindelningen. Samarbete kan man ha ändå utan att ha en gemensam region.

Trött på regionen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.