24 feb 2015 06:00

24 feb 2015 06:00

Jag är nöjd med mitt jobb

ÄLDREOMSORGEN.

Givande. Ofta får jag höra frågan om hur det är att jobba med gamla. Är det inte jobbigt? Blir ni inte trötta? Svarar ja på båda frågorna men vem blir inte trött av jobbet ibland?

Senast igår fick jag frågan ”Ska du verkligen vara undersköterska hela ditt liv – ska du inte läsa vidare?” Dessa attityder möter man titt som tätt. Ja, jag vill gärna vara undersköterska hela mitt liv och nej, jag vill inte bli något annat.

Att vara undersköterska är underbart. Du får jobba nära patienten/vårdtagaren/kunden och du får använda alla dina kunskaper och hela din person för att kunna göra det bästa av dagen. Du får vara sjukvårdare, kurator, anhörig och i allra högsta grad dig själv. Inget är roligare och mer givande än att känna sig behövd och att känna att man gör någon annans dag värd att leva.

Jag kunde aldrig varit gladare över mitt yrkesval!

Cissi

Senast igår fick jag frågan ”Ska du verkligen vara undersköterska hela ditt liv – ska du inte läsa vidare?” Dessa attityder möter man titt som tätt. Ja, jag vill gärna vara undersköterska hela mitt liv och nej, jag vill inte bli något annat.

Att vara undersköterska är underbart. Du får jobba nära patienten/vårdtagaren/kunden och du får använda alla dina kunskaper och hela din person för att kunna göra det bästa av dagen. Du får vara sjukvårdare, kurator, anhörig och i allra högsta grad dig själv. Inget är roligare och mer givande än att känna sig behövd och att känna att man gör någon annans dag värd att leva.

Jag kunde aldrig varit gladare över mitt yrkesval!

Cissi

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.