24 feb 2015 06:00

10 mar 2015 12:44

Nato - korsriddarna från väster

Apropå Natomedlemskap. För cirka 1000 år sedan bekämpade korsriddarna otrogna och hedningar till förmån för den rätta läran. Man försvarade det Heliga Landet mot invasionsförsök av muselmanerna. Det var en helig mission med ett, som det ansågs då, vällovligt syfte om inte helt framgångsrikt på sikt.

Vad är nytt under solen? Nu kommer korsriddarna från väster, som på ett modernt sätt bekämpar politiska feltänkare, hedningar och otrogna. Kommunismen var ett stort hot för världen – även om den fanns på andra sidan jordklotet. I Koreakriget dödades det 3 miljoner kommunister. I Vietnam fick 4 miljoner kommunister (människor) sätta livet till. Insatserna blev kontraproduktiva.

Länderna blev kommunistiska i alla fall och Korea blev delat. I Afghanistan har man försökt bekämpa talibanerna i åratal, men de verkar ändå finnas kvar och har kanske växt sig starkare. Saddam Hussein och irakierna var farliga och hade massförstörelsevapen, som motiverade ett riktigt korståg. Sedan invasionsdagen har det mest varit död och oroligheter i det landet. Den som följer media vet att det finns fler exempel ändå.

USA förfogar över världens största och modernaste krigsmakt. Den kan lätt besegra vilken krigsmakt som helst på jorden. Men den rår inte på fotfolk, som gräver ner sig eller gerillasoldater, som blandar sig med civilbefolkningen eller terrorister som är villiga att offra livet i Jihad. Kriget mot terrorismen kommer förmodligen också att misslyckas. Det går inte att skydda ett samhälle mot självmordsbombare. Bättre då att inte ge muselmaner skäl till hat och Jihad.

Det finns krafter i Sverige idag, som vill att vi ansluter oss till Nato där USA spelar stor roll. Risken är då att Sverige dras in i meningslösa krig och det ökar sannolikheten för terroristattentat. Kostnaderna för försvaret skulle också öka. Sverige och Finland har i 70 år legat som en neutral zon mellan öst och väst (Warszawapakten – Nato).

Jag frågar mig om man verkligen tror att spänningarna i Europa skulle minska om Nato skulle befinna sig längs med hela den ryska västgränsen? Jag tror inte chanserna till fred i Europa skulle öka om vi anslöt oss till Nato. Det är ingen tvekan om vilket land som skulle vinna tävlingen Våldets makt om man bara ser till efterkrigstiden. Det börjar närma sig 9–10 miljoner döda i krig hittills.

R. Lindgren

Vad är nytt under solen? Nu kommer korsriddarna från väster, som på ett modernt sätt bekämpar politiska feltänkare, hedningar och otrogna. Kommunismen var ett stort hot för världen – även om den fanns på andra sidan jordklotet. I Koreakriget dödades det 3 miljoner kommunister. I Vietnam fick 4 miljoner kommunister (människor) sätta livet till. Insatserna blev kontraproduktiva.

Länderna blev kommunistiska i alla fall och Korea blev delat. I Afghanistan har man försökt bekämpa talibanerna i åratal, men de verkar ändå finnas kvar och har kanske växt sig starkare. Saddam Hussein och irakierna var farliga och hade massförstörelsevapen, som motiverade ett riktigt korståg. Sedan invasionsdagen har det mest varit död och oroligheter i det landet. Den som följer media vet att det finns fler exempel ändå.

USA förfogar över världens största och modernaste krigsmakt. Den kan lätt besegra vilken krigsmakt som helst på jorden. Men den rår inte på fotfolk, som gräver ner sig eller gerillasoldater, som blandar sig med civilbefolkningen eller terrorister som är villiga att offra livet i Jihad. Kriget mot terrorismen kommer förmodligen också att misslyckas. Det går inte att skydda ett samhälle mot självmordsbombare. Bättre då att inte ge muselmaner skäl till hat och Jihad.

Det finns krafter i Sverige idag, som vill att vi ansluter oss till Nato där USA spelar stor roll. Risken är då att Sverige dras in i meningslösa krig och det ökar sannolikheten för terroristattentat. Kostnaderna för försvaret skulle också öka. Sverige och Finland har i 70 år legat som en neutral zon mellan öst och väst (Warszawapakten – Nato).

Jag frågar mig om man verkligen tror att spänningarna i Europa skulle minska om Nato skulle befinna sig längs med hela den ryska västgränsen? Jag tror inte chanserna till fred i Europa skulle öka om vi anslöt oss till Nato. Det är ingen tvekan om vilket land som skulle vinna tävlingen Våldets makt om man bara ser till efterkrigstiden. Det börjar närma sig 9–10 miljoner döda i krig hittills.

R. Lindgren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.