24 feb 2015 06:00

24 feb 2015 06:00

Vad tycker ni andra?

SNUSFRÅGAN.

Tiger. Ber om ursäkt om jag upplevs som tjatig. Jag vill ju bara ha svar. I tisdagens insändare (17/2), frågade jag vad Katarina Jonsson tycker om Leifs Walterums förslag. Hon har valt att tiga. Att snusa eller inte snusa låter rätt banalt, men den stora frågan kvarstår ju. Hur långt och hur mycket har en arbetsgivare rätt att styra över den anställdes liv?

Att Centerpartister inte får snusa på jobbet eller i traktorn har ju blivit känt. Nu vill jag att de övriga sju partierna tar ställning i snusfrågan. Hur kan det vara farligt att ta ställning?

Egentligen är det inte själva snusfrågan som skrämmer mig utan mer hur framtiden kan komma att te sig. Kommer ett enskilt parti i framtiden att få föreslå idiotiska saker medan det politiska flertalet inte vågar säga emot? Snart kanske något annat borgerligt parti förbjuder pizza på arbetstid för att folk blir fetare.

Huvudfrågan kvarstår. Vad tycker ni övriga om Centerns snusförnuftiga förslag? Förresten! Snusar inte centerpartister på jobbet?

Morgan

Att Centerpartister inte får snusa på jobbet eller i traktorn har ju blivit känt. Nu vill jag att de övriga sju partierna tar ställning i snusfrågan. Hur kan det vara farligt att ta ställning?

Egentligen är det inte själva snusfrågan som skrämmer mig utan mer hur framtiden kan komma att te sig. Kommer ett enskilt parti i framtiden att få föreslå idiotiska saker medan det politiska flertalet inte vågar säga emot? Snart kanske något annat borgerligt parti förbjuder pizza på arbetstid för att folk blir fetare.

Huvudfrågan kvarstår. Vad tycker ni övriga om Centerns snusförnuftiga förslag? Förresten! Snusar inte centerpartister på jobbet?

Morgan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.