25 feb 2015 06:00

25 feb 2015 06:00

Vad hände med jämställdheten?

KARLSBORG

Vad hände med jämställdheten mellan kvinnor och män vid valen i Karlsborgs kommunfullmäktige för kommande mandatperiod?

Män på alla ordförandeposter i styrelser och nämnder. Inte nog med det, en och samma man valdes som ordförande i kommunfullmäktige och Kultur och fritidsnämnden. Hade verkligen inte Socialdemokraterna och Moderaterna någon kvinna att föreslå till ordförandeposterna?

Jämställdheten är politiskt en mycket stor och viktig fråga och ger signaler ut i samhället hur vi politiskt arbetar med detta. Vi tycker det är mycket beklagligt att majoriteten väljer denna väg att gå. Det banar inte väg för att jobba framåt med jämställdheten i kommunen utan tvärtom.

Vi hoppas att den styrande majoriteten i kommunen kan ta detta till sig, och förstå att vi alla behöver jobba hårt för att få till en förändring i jämställdhetsarbetet. Vi politiker måste bana väg för detta. Då måste vi föregå med gott exempel och sträva efter varannan damernas. Detta är väl ändå något som ligger i Socialdemokraternas och Moderaternas linje?

Vad hände med jämställdheten mellan kvinnor och män vid valen i Karlsborgs kommunfullmäktige för kommande mandatperiod?

Män på alla ordförandeposter i styrelser och nämnder. Inte nog med det, en och samma man valdes som ordförande i kommunfullmäktige och Kultur och fritidsnämnden. Hade verkligen inte Socialdemokraterna och Moderaterna någon kvinna att föreslå till ordförandeposterna?

Jämställdheten är politiskt en mycket stor och viktig fråga och ger signaler ut i samhället hur vi politiskt arbetar med detta. Vi tycker det är mycket beklagligt att majoriteten väljer denna väg att gå. Det banar inte väg för att jobba framåt med jämställdheten i kommunen utan tvärtom.

Vi hoppas att den styrande majoriteten i kommunen kan ta detta till sig, och förstå att vi alla behöver jobba hårt för att få till en förändring i jämställdhetsarbetet. Vi politiker måste bana väg för detta. Då måste vi föregå med gott exempel och sträva efter varannan damernas. Detta är väl ändå något som ligger i Socialdemokraternas och Moderaternas linje?

  • Inger Larsson (FP)Catarina Davidsson (C)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.