03 mar 2015 06:00

03 mar 2015 06:00

Bra att en gammal knekt sa ifrån

FÖRSVARET.

Ett skämt. I en insändare lördagen den 21 februari, ifrågasatte signaturen ”Klöver knekt” försvarets nya stora satsning på genusfrågor. Jag har till skillnad från Klöver knekt en mycket ringa militär erfarenhet. Däremot har jag tyvärr en stor personlig erfarenhet av militärt våld. Jag avser invasionen i Tjeckoslovakien 1968 och krigstillståndet i Polen 1980.

Hade dessa länder haft en armé (ledning) som varit lojal mot det egna landet och varit tillräckligt starka för att göra motstånd, hade de levt i frihet redan 1968 respektive 1980.

Samma land som överföll dessa länder, Ryssland, tittar idag längtansfullt på Östersjöns stora ”hangarfartyg” Gotland. Därför bör vi snarast göra en mycket omfattande upprustning av vårt försvar. Vi bör komma upp i den nivå som försvaret befann sig under 60-talet. I dag är försvaret ett skämt. Möjligtvis är satsningen på genusfrågor i försvaret ett större skämt.

Jag är därför tacksam att en gammal knekt sa ifrån. Insändaren var mycket väl formulerad.

Jan-Åke Liljedahl

Hade dessa länder haft en armé (ledning) som varit lojal mot det egna landet och varit tillräckligt starka för att göra motstånd, hade de levt i frihet redan 1968 respektive 1980.

Samma land som överföll dessa länder, Ryssland, tittar idag längtansfullt på Östersjöns stora ”hangarfartyg” Gotland. Därför bör vi snarast göra en mycket omfattande upprustning av vårt försvar. Vi bör komma upp i den nivå som försvaret befann sig under 60-talet. I dag är försvaret ett skämt. Möjligtvis är satsningen på genusfrågor i försvaret ett större skämt.

Jag är därför tacksam att en gammal knekt sa ifrån. Insändaren var mycket väl formulerad.

Jan-Åke Liljedahl

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.