03 mar 2015 06:00

03 mar 2015 06:00

Rosor till hundägare

HÄNSYNSFULLA.

Klagomålen mot hundägare, som på olika sätt missköter sig, har (med rätta) fått stort utrymme i lokalpressen den senaste tiden. Men nu kan det kanske räcka! Alltför mycket kritik i en riktning riskerar att ge en skev bild av verkligheten.

Detta är orättvist mot den stora majoritet som faktiskt försöker göra allting rätt. Eftersom jag själv deltagit i risandet, känns det högst motiverat att själv framhålla att i stort sett alla hundägare är både ansvarstagande och hänsynsfulla. Jag ser dagligen hussar och mattar som noggrant håller rent efter sina hundar, likväl som de är uppmärksamma på vad, eller vem, de möter på gatan.

Det är alltid lika roligt att, till vardags, stöta på dessa skötsamma, och faktiskt mycket vanliga, hundägare – och deras hundar!

Hasse Hansson i Ekängen

Klagomålen mot hundägare, som på olika sätt missköter sig, har (med rätta) fått stort utrymme i lokalpressen den senaste tiden. Men nu kan det kanske räcka! Alltför mycket kritik i en riktning riskerar att ge en skev bild av verkligheten.

Detta är orättvist mot den stora majoritet som faktiskt försöker göra allting rätt. Eftersom jag själv deltagit i risandet, känns det högst motiverat att själv framhålla att i stort sett alla hundägare är både ansvarstagande och hänsynsfulla. Jag ser dagligen hussar och mattar som noggrant håller rent efter sina hundar, likväl som de är uppmärksamma på vad, eller vem, de möter på gatan.

Det är alltid lika roligt att, till vardags, stöta på dessa skötsamma, och faktiskt mycket vanliga, hundägare – och deras hundar!

Hasse Hansson i Ekängen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.