04 mar 2015 06:00

04 mar 2015 06:00

Bevara grönområdena

Insändaren ”Missnöjd Skövdebo” har helt rätt. Varför skall varje litet grönområde byggas bort? Se till de större städerna som till exempel Göteborg som bevarar de gröna stråken/områdena för trivseln i staden. Man ska kunna komma ut i grönområden i staden. Det är trivsel det handlar om inte bara att växa som stad.

Vi har fantastiska områden bara ett stenkast från staden som skulle kunna bebyggas, Simsjöområdet och Billingens golbana, där är det ju ändå bara en viss sorts människor som slår hål i gräsmattan med en klubba. Mycket kvadratmeter gräs per individ som går där, detta är ett stort område nära staden som redan har busstrafik i närheten. Bygg sedan ut längs hela Billingen, viken utsikt det blir med höghus där och varför inte lägga igen Boulognersjön igen och bygg där så de stackars studenterna har krypavstånd till sitt kårhus. Ja, bygg bort alla gröna områden så vänder garanterat inflyttningen till utflyttning i Skövde stad. Fattar ni ironin i detta? Jasså inte, nä jag trampade väl på någons ömma tå med golfbanan.

Med tingshusparkens försvinnande och ett döende centrum så är det inte konstigt med alla dessa protester. Ni som bestämmer detta skiter väl i detta för ni bor väl i era stora fina villor utanför stan och tar er tjänstebil till gallerian för att shoppa. Lev välmående med er och köp all er omvårdnad när ni får behov, för det kan ni gott och väl.

Överkörd grönområdesälskare

Insändaren ”Missnöjd Skövdebo” har helt rätt. Varför skall varje litet grönområde byggas bort? Se till de större städerna som till exempel Göteborg som bevarar de gröna stråken/områdena för trivseln i staden. Man ska kunna komma ut i grönområden i staden. Det är trivsel det handlar om inte bara att växa som stad.

Vi har fantastiska områden bara ett stenkast från staden som skulle kunna bebyggas, Simsjöområdet och Billingens golbana, där är det ju ändå bara en viss sorts människor som slår hål i gräsmattan med en klubba. Mycket kvadratmeter gräs per individ som går där, detta är ett stort område nära staden som redan har busstrafik i närheten. Bygg sedan ut längs hela Billingen, viken utsikt det blir med höghus där och varför inte lägga igen Boulognersjön igen och bygg där så de stackars studenterna har krypavstånd till sitt kårhus. Ja, bygg bort alla gröna områden så vänder garanterat inflyttningen till utflyttning i Skövde stad. Fattar ni ironin i detta? Jasså inte, nä jag trampade väl på någons ömma tå med golfbanan.

Med tingshusparkens försvinnande och ett döende centrum så är det inte konstigt med alla dessa protester. Ni som bestämmer detta skiter väl i detta för ni bor väl i era stora fina villor utanför stan och tar er tjänstebil till gallerian för att shoppa. Lev välmående med er och köp all er omvårdnad när ni får behov, för det kan ni gott och väl.

Överkörd grönområdesälskare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.