05 mar 2015 06:00

05 mar 2015 06:00

Rätt att lägga ner busslinje 8

När det gäller att busslinje 8 till Billingehus dras in stödjer jag Skövde kommun.

Att köra utan några passagerare är helt meningslös. De åtta turerna om dagen kostar Skövde kommun över en miljon om året.

Att fritidsområdet är ett fint område för motion, avkoppling mm är helt korrekt. Men en busslinje kan inte enbart köra för den kategorin. Att köra tätare turer är helt meningslöst. De åtta turerna går oftast med en person, det är chauffören. Bättre att under vissa tider på dagen förtäta avgångarna för andra tätortsbussar, exempelvis linje 4.

Bengt Johansson

Att köra utan några passagerare är helt meningslös. De åtta turerna om dagen kostar Skövde kommun över en miljon om året.

Att fritidsområdet är ett fint område för motion, avkoppling mm är helt korrekt. Men en busslinje kan inte enbart köra för den kategorin. Att köra tätare turer är helt meningslöst. De åtta turerna går oftast med en person, det är chauffören. Bättre att under vissa tider på dagen förtäta avgångarna för andra tätortsbussar, exempelvis linje 4.

Bengt Johansson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.