05 mar 2015 06:00

05 mar 2015 06:00

Satsa på järnvägen i stället!

SKÖVDE FLYGPLATS.

Med stor förvåning och glädje läste jag ett reportage i SLA där Philip Segell, ordförande i Skövde flygplats AB, uttalade sig om flygplatsens framtid. Philip Segell är den förste ordföranden som talar om total nedläggning vilket hedrar honom. Det har förflutit närmare 13 år efter att Skyways slutade flyga regionalt från Skövde. Det har varit minst sagt trögt att komma fram till den självklara slutsatsen. Under tiden har kommunens skattebetalare varit tvungna att punga ut med hundratals miljoner och i gengäld fått nästan ingenting tillbaka.

Philip Segell nämner ytterligare tre alternativ för Skövde flygplats. Alternativet att skapa Skaraborgs flygplats med samarbete mellan Lidköping/Hovby och Skövde flygplats är av tradition dömt att misslyckas. Jämförelsen med Skaraborgs sjukhus är närmast löjlig. Detsamma gäller att ta över utbildningen av piloter från Säve. Vad skulle det bidra till för Skövdes utveckling? Att lägga flygplatsen i malpåse är redan provat under många år utan resultat.

Philip Segell har sedan mage att försvara Skövde flygplats existens med att alla andra regionala flygplatser går med förlust. Det är ett verkligt lågvattenmärke från den ytterst ansvarige.

Skövde flygplats tillskott till stadens utveckling har de senaste 20 åren legat nära noll. Lägg ner flygplatsen och satsa miljonerna på Karlsborgsbanan. I motsats till flygplatsen ingår Karlsborgsbanan som en viktig del i den infrastruktur som skapar en större gemensam arbetsmarknad för Skövderegionen. Den bidrar i allra högsta grad till att vi enkelt kan röra oss inom Skövderegionen, helt enligt kommunens vision 2025.

Rolf Lindroth

Philip Segell nämner ytterligare tre alternativ för Skövde flygplats. Alternativet att skapa Skaraborgs flygplats med samarbete mellan Lidköping/Hovby och Skövde flygplats är av tradition dömt att misslyckas. Jämförelsen med Skaraborgs sjukhus är närmast löjlig. Detsamma gäller att ta över utbildningen av piloter från Säve. Vad skulle det bidra till för Skövdes utveckling? Att lägga flygplatsen i malpåse är redan provat under många år utan resultat.

Philip Segell har sedan mage att försvara Skövde flygplats existens med att alla andra regionala flygplatser går med förlust. Det är ett verkligt lågvattenmärke från den ytterst ansvarige.

Skövde flygplats tillskott till stadens utveckling har de senaste 20 åren legat nära noll. Lägg ner flygplatsen och satsa miljonerna på Karlsborgsbanan. I motsats till flygplatsen ingår Karlsborgsbanan som en viktig del i den infrastruktur som skapar en större gemensam arbetsmarknad för Skövderegionen. Den bidrar i allra högsta grad till att vi enkelt kan röra oss inom Skövderegionen, helt enligt kommunens vision 2025.

Rolf Lindroth

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.