05 mar 2015 06:01

05 mar 2015 06:01

Vi ser fram emot byggnationen i Tingshusparken

Vi är ett antal äldre Skövdebor, som ser fram emot en byggnation av bostäder i den så kallade Tingshusparken i Skövde.

Vi vill kalla det vid gamla Tingshuset. Flera av oss är dessutom rörelsehindrade och rullstolsburna. Detta är vår chans, att få ett bra boende i Skövdes centrala delar. Härifrån kan man ta sig till stadens torg, affärer, banker, restauranger mm.

Många av oss värnar om just handeln i Skövdes centrala delar och ett bevarande av ett levande centrum. Men de som protesterar idag, ser bara till sitt eget bästa, vilket nu detta kan vara. Kan man inte tänka sig att ett antal medmänniskor i Skövde, kan få ett bra boende? Eller är det kanske den svenska avundssjukan som lyser igenom igen? För kom inte och påstå att ni vill rädda en park!

Skulle man vilja besöka en park, kan man ta sig till Kyrkparken, Vasakullen, Garpaparken eller Boulognerskogen. Så någon brist på grönområden finns inte i centrum, även om man tar bort några träd, en blomsterrabatt och tre parksoffor vid gamla Tingshuset.

Många av oss bor idag i äldre villor med trädgårdar, större lägenheter osv. Nu bygger Arne Lorentzon både lite mindre, mellanstora och några större lägenheter, handikappanpassade och lämpliga för rullstolsburna och äldre personer, med garage i källaren och hissar upp till lägenheterna.

Vi själva kan överlåta våra boenden, där vi bor idag, till en yngre generation, och detta passar väl bra in i dessa tider, då det råder stor bostadsbrist i Skövde.

Men som alltid, finns det personer som har synpunkter på det mesta och så givetvis även denna gång. Det har bildats en grupp, som motsäger sig denna byggnation vid gamla Tingshuset. De vill absolut inte ha några bostäder i denna fina och välbesökta park.

Undertecknad har sedan ett år tillbaka, på olika tider under dagtid, besökt Tingshusparken för att se hur många personer som verkligen besöker parken. 258 gånger har jag varit på plats och vid endast ett tillfälle satt en person på en parksoffa där. Han satt och viftade med en blå burk i ena handen.

All heder till de flesta politikerna, som vid senaste fullmäktige godkände en byggnation vid gamla Tingshuset. De vet vilket stort behov det finns av sådana här bostäder i centrala Skövde. Skall vi kunna utveckla Skövde till en framgångsrik företags-, militär-, vård-, industri- och utbildningsstad, måste det finnas bostäder att erbjuda de som vill flytta hit. Har ni trädkramare tänkt på detta?

Nu finns beslut i fullmäktige om att man får bygga bostäder vid gamla Tingshuset. Men vi alla är övertygade om att trädkramarna kommer att överklaga detta beslut. Det har man ju all rätt att göra, men detta förlänger bara processen.

Claes-Göran Olsson

Vi vill kalla det vid gamla Tingshuset. Flera av oss är dessutom rörelsehindrade och rullstolsburna. Detta är vår chans, att få ett bra boende i Skövdes centrala delar. Härifrån kan man ta sig till stadens torg, affärer, banker, restauranger mm.

Många av oss värnar om just handeln i Skövdes centrala delar och ett bevarande av ett levande centrum. Men de som protesterar idag, ser bara till sitt eget bästa, vilket nu detta kan vara. Kan man inte tänka sig att ett antal medmänniskor i Skövde, kan få ett bra boende? Eller är det kanske den svenska avundssjukan som lyser igenom igen? För kom inte och påstå att ni vill rädda en park!

Skulle man vilja besöka en park, kan man ta sig till Kyrkparken, Vasakullen, Garpaparken eller Boulognerskogen. Så någon brist på grönområden finns inte i centrum, även om man tar bort några träd, en blomsterrabatt och tre parksoffor vid gamla Tingshuset.

Många av oss bor idag i äldre villor med trädgårdar, större lägenheter osv. Nu bygger Arne Lorentzon både lite mindre, mellanstora och några större lägenheter, handikappanpassade och lämpliga för rullstolsburna och äldre personer, med garage i källaren och hissar upp till lägenheterna.

Vi själva kan överlåta våra boenden, där vi bor idag, till en yngre generation, och detta passar väl bra in i dessa tider, då det råder stor bostadsbrist i Skövde.

Men som alltid, finns det personer som har synpunkter på det mesta och så givetvis även denna gång. Det har bildats en grupp, som motsäger sig denna byggnation vid gamla Tingshuset. De vill absolut inte ha några bostäder i denna fina och välbesökta park.

Undertecknad har sedan ett år tillbaka, på olika tider under dagtid, besökt Tingshusparken för att se hur många personer som verkligen besöker parken. 258 gånger har jag varit på plats och vid endast ett tillfälle satt en person på en parksoffa där. Han satt och viftade med en blå burk i ena handen.

All heder till de flesta politikerna, som vid senaste fullmäktige godkände en byggnation vid gamla Tingshuset. De vet vilket stort behov det finns av sådana här bostäder i centrala Skövde. Skall vi kunna utveckla Skövde till en framgångsrik företags-, militär-, vård-, industri- och utbildningsstad, måste det finnas bostäder att erbjuda de som vill flytta hit. Har ni trädkramare tänkt på detta?

Nu finns beslut i fullmäktige om att man får bygga bostäder vid gamla Tingshuset. Men vi alla är övertygade om att trädkramarna kommer att överklaga detta beslut. Det har man ju all rätt att göra, men detta förlänger bara processen.

Claes-Göran Olsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.