06 mar 2015 06:00

06 mar 2015 06:00

Nu är det dags!

JÄMSTÄLLDHET.

Lönediskriminering. Sverige anses vara ett av världens mest jämställda länder. Ändå har en kvinna i omsorgen fortfarande lägre lön än mannen i verkstaden – trots likvärdig utbildning. Att ta hand om våra barn och våra äldre värderas i många fall lägre än att laga vår bil. Är det här okej?

Det tycker inte vi på Kommunal. Många av välfärdens arbetare är kvinnor som älskar sitt jobb och har ett stort ansvar. De har ofta sämre arbetsvillkor än män, med deltid och delade turer. Att sätta stopp för lönediskrimineringen och stärka kvinnors ställning på arbetsmarknaden är inte bara en rättvisefråga – fler arbetade timmar bidrar också till en starkare ekonomi. Det tjänar hela Sverige på.

Anita Nilsson

ordförande

Kommunal sektion Skövde

Det tycker inte vi på Kommunal. Många av välfärdens arbetare är kvinnor som älskar sitt jobb och har ett stort ansvar. De har ofta sämre arbetsvillkor än män, med deltid och delade turer. Att sätta stopp för lönediskrimineringen och stärka kvinnors ställning på arbetsmarknaden är inte bara en rättvisefråga – fler arbetade timmar bidrar också till en starkare ekonomi. Det tjänar hela Sverige på.

Anita Nilsson

ordförande

Kommunal sektion Skövde

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.