06 mar 2015 06:00

06 mar 2015 06:00

Plats för fler på Vanäs udde

FLYKTINGBOENDE.

Karlsborgs kommun söker tak över huvudet för flyktingar. Eftersom påbudet kommer från Migrationsverket kanske ett motbud från kommunen med adress Fastighetsverket kan vara värt besväret. Objektet är Garnisonssjukhuset på Vanäs udde upprustat med nytt tak för att stå emot en deponering för framtiden utan värme och verksamhet.

Mycket arbete har lagts ned från föreningshåll på att få till stånd verksamhet sedan mer än tio år tillbaka. Tänk tanken på Vanäs udde: Det före detta sjukhuset består av tre huskroppar i vacker jugendstil. Börja med ett hus, anslut fjärrvärmen och få det beboeligt. Då kanske den påkostade miljonen för taket bleknar och intresset för hela kvarteret Garnis återkommer?

Se framåt Fastighetsverket, här skapas arbete för vår kommun!

Arne Barthelson

Karlsborg

Karlsborgs kommun söker tak över huvudet för flyktingar. Eftersom påbudet kommer från Migrationsverket kanske ett motbud från kommunen med adress Fastighetsverket kan vara värt besväret. Objektet är Garnisonssjukhuset på Vanäs udde upprustat med nytt tak för att stå emot en deponering för framtiden utan värme och verksamhet.

Mycket arbete har lagts ned från föreningshåll på att få till stånd verksamhet sedan mer än tio år tillbaka. Tänk tanken på Vanäs udde: Det före detta sjukhuset består av tre huskroppar i vacker jugendstil. Börja med ett hus, anslut fjärrvärmen och få det beboeligt. Då kanske den påkostade miljonen för taket bleknar och intresset för hela kvarteret Garnis återkommer?

Se framåt Fastighetsverket, här skapas arbete för vår kommun!

Arne Barthelson

Karlsborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.