10 mar 2015 06:01

10 mar 2015 12:44

Baracker på nya Billingskolan i höst

BILLINGSKOLAN.

Byggskandalen kring nya Billingskolan fortsätter. Planeringen inför byggandet av denna skola känns allt annat än genomtänkt.

När det kom fram att gymnastiksalen inte höll måttet vad det gällde måtten blev det ett väldigt ståhej. Nu när det är ett faktum att skolan är för liten för att rymma de elever som ska gå där och man redan efter ett år måste ställa dit baracker på obestämd tid hörs inte ett ljud.

Skäms på er ni som står bakom denna undermåliga planering! Efter år av provisorier och bussande för elever på både Billing- och Våmbskolan är det dags igen. Nu ska barackerna fram oavsett om ni kallar dem för paviljonger eller ej.

De drabbade barnens skoltid går inte i repris och det är sorgligt att så mycket av barnens kraft skall läggas på lokalfrågor i stället för på pedagogiskt innehåll. Jag för min del vill inte att mitt barn skall behöva åka ”straffrundor” i form av exempelvis ett extra års studier när hen kommer till gymnasiet för att kompensera för en skoltid av ständiga transporter, undervisning i storgrupp, byte av lokaler och ovisshet.

Nu är det dags att ansvariga tar sitt ansvar och ger Billingskolan de finaste mest funktionella baracker som står att finna och uppfyller skolans alla önskemål vad det gäller storlek och funktion så att ytterligare baracker inte behövs ställas dit år för år. Det skall inte kännas som ett straff att hamna i baracken och skolgården skall inte behöva vara en byggarbetsplats vid med än ett sommarlov.

Ta nu ansvar för Skövdes barn och planera utifrån de barn som redan är födda, ej utifrån eventuella friskoleetableringar och pedagogiska nycker.

Det är våra barn det handlar om, glöm aldrig det!

Frustrerad förälder

När det kom fram att gymnastiksalen inte höll måttet vad det gällde måtten blev det ett väldigt ståhej. Nu när det är ett faktum att skolan är för liten för att rymma de elever som ska gå där och man redan efter ett år måste ställa dit baracker på obestämd tid hörs inte ett ljud.

Skäms på er ni som står bakom denna undermåliga planering! Efter år av provisorier och bussande för elever på både Billing- och Våmbskolan är det dags igen. Nu ska barackerna fram oavsett om ni kallar dem för paviljonger eller ej.

De drabbade barnens skoltid går inte i repris och det är sorgligt att så mycket av barnens kraft skall läggas på lokalfrågor i stället för på pedagogiskt innehåll. Jag för min del vill inte att mitt barn skall behöva åka ”straffrundor” i form av exempelvis ett extra års studier när hen kommer till gymnasiet för att kompensera för en skoltid av ständiga transporter, undervisning i storgrupp, byte av lokaler och ovisshet.

Nu är det dags att ansvariga tar sitt ansvar och ger Billingskolan de finaste mest funktionella baracker som står att finna och uppfyller skolans alla önskemål vad det gäller storlek och funktion så att ytterligare baracker inte behövs ställas dit år för år. Det skall inte kännas som ett straff att hamna i baracken och skolgården skall inte behöva vara en byggarbetsplats vid med än ett sommarlov.

Ta nu ansvar för Skövdes barn och planera utifrån de barn som redan är födda, ej utifrån eventuella friskoleetableringar och pedagogiska nycker.

Det är våra barn det handlar om, glöm aldrig det!

Frustrerad förälder

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.