10 mar 2015 06:01

10 mar 2015 06:01

Jonsson 50 år - omdömeslöst av Skövde kommun

Katarina Jonsson 50 år.

Skövde kommun annonserar om att man håller mottagning för kommunalrådet, tillika kommunstyrelsens ordförande, Katarina Jonsson, vid vederbörandes 50-årsdag nu på fredag. Kommunen ställer till med fest och hyllar kommunalrådet.

Är detta verkligen en kommunal angelägenhet att fira en politiker? Är det meningen att skattebetalarna ska stå för fiolerna när Jonsson fyller 50 år? Vem riktar sig annonseringen egentligen till? Är det Skövdeborna som ska komma, niga och bocka, för Skövdes första dam, eller är det moderaternas medlemmar?

Mig veterligen finns det inget liknade fall där Skövde kommun så oblygt valt att fira en person i kommunledningen. Visst har det förekommit uppvaktningar av chefer och politiker, men det har diskret skötts av någon sekreterare som viskat i lämpliga öron. Men annonsera...

Katarina Jonsson har självklart gått med på att man håller mottagning. Hon visar tyvärr gång efter gång på omdömeslösa beslut. Det är häpnadsväckande hur ofta Jonsson trampar i klaveret. Några exempel:

• Jonsson har självsvåldigt bestämt att hon ska ta bort köerna till den kommunala musikskolan.

• Jonsson tycker att det är väl investerade pengar och hystar upp 1,2 miljoner i en satsning på lite brum-brum (STCC) på Skövde flygplats.

• Jonsson försvarar Next Skövde och skyller på att det är massmedias fel.

• Jonsson tycks vara Next Skövdes främste företrädare och tillåter att miljonerna strömmar ut utan att få något tillbaka.

Ytterligare ett bevis på Katarina Jonssons omdömeslöshet är att hon i stället för presenter och blommor uppmanar presumtiva uppvaktare att sätta in pengar på IF Tymers konto för ungdomsverksamhet.

Vad tycker egentligen andra klubbar om att kommunalrådet så ensidigt väljer att stödja en idrottsförening i kommunen med pengar som hon tjänat ihop i egenskap av politiker och makthavare. Hade det inte varit bättre att skänka pengarna till hjälporganisationer, cancerforskning, flyktingorganisationer, etcetera?

Fattigpensionär

Är detta verkligen en kommunal angelägenhet att fira en politiker? Är det meningen att skattebetalarna ska stå för fiolerna när Jonsson fyller 50 år? Vem riktar sig annonseringen egentligen till? Är det Skövdeborna som ska komma, niga och bocka, för Skövdes första dam, eller är det moderaternas medlemmar?

Mig veterligen finns det inget liknade fall där Skövde kommun så oblygt valt att fira en person i kommunledningen. Visst har det förekommit uppvaktningar av chefer och politiker, men det har diskret skötts av någon sekreterare som viskat i lämpliga öron. Men annonsera...

Katarina Jonsson har självklart gått med på att man håller mottagning. Hon visar tyvärr gång efter gång på omdömeslösa beslut. Det är häpnadsväckande hur ofta Jonsson trampar i klaveret. Några exempel:

• Jonsson har självsvåldigt bestämt att hon ska ta bort köerna till den kommunala musikskolan.

• Jonsson tycker att det är väl investerade pengar och hystar upp 1,2 miljoner i en satsning på lite brum-brum (STCC) på Skövde flygplats.

• Jonsson försvarar Next Skövde och skyller på att det är massmedias fel.

• Jonsson tycks vara Next Skövdes främste företrädare och tillåter att miljonerna strömmar ut utan att få något tillbaka.

Ytterligare ett bevis på Katarina Jonssons omdömeslöshet är att hon i stället för presenter och blommor uppmanar presumtiva uppvaktare att sätta in pengar på IF Tymers konto för ungdomsverksamhet.

Vad tycker egentligen andra klubbar om att kommunalrådet så ensidigt väljer att stödja en idrottsförening i kommunen med pengar som hon tjänat ihop i egenskap av politiker och makthavare. Hade det inte varit bättre att skänka pengarna till hjälporganisationer, cancerforskning, flyktingorganisationer, etcetera?

Fattigpensionär

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.