10 mar 2015 06:00

10 mar 2015 06:00

Synkronisera trafikljuset!

MÖRKEKORSET.

Inget kaos. Innan detta skrivs, så har jag informerats om sopning av trottoarer i stan den 1 april. Det kommer många med mig att välkomna.

En annan förbättring skulle vara om trafikljuset kunde synkroniseras i Mörkekorset. För cirka ett år sedan ställde jag frågan om detta, men på kommunen svarade den ansvarige att det skulle bli risk för kaos i Mörkekorset.

Jag påpekade då att jag varit på Hawthome Blvd i Los Angeles, avenyer på Manhattan i New York och Avenida 9 juli i Buenos Aires. På dessa hårt trafikerade områden och gator förekom inget kaos. Därför har jag mycket svårt att föreställa mig kaos i Mörkekorset.

Bekant för gående är, att trycker man för att gå över här 5–8 sekunder innan så är det stopp. Ja, det växlar inte från rött till grönt. Snälle ansvarige, det kan väl inte vara omöjligt att synkronisera här.

Jan-Erik Fihn

En annan förbättring skulle vara om trafikljuset kunde synkroniseras i Mörkekorset. För cirka ett år sedan ställde jag frågan om detta, men på kommunen svarade den ansvarige att det skulle bli risk för kaos i Mörkekorset.

Jag påpekade då att jag varit på Hawthome Blvd i Los Angeles, avenyer på Manhattan i New York och Avenida 9 juli i Buenos Aires. På dessa hårt trafikerade områden och gator förekom inget kaos. Därför har jag mycket svårt att föreställa mig kaos i Mörkekorset.

Bekant för gående är, att trycker man för att gå över här 5–8 sekunder innan så är det stopp. Ja, det växlar inte från rött till grönt. Snälle ansvarige, det kan väl inte vara omöjligt att synkronisera här.

Jan-Erik Fihn

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.