14 mar 2015 06:00

14 mar 2015 06:00

Inte konstigt att sjuksköterskor nobbar Skas

SKARABORGS SJUKHUS.

Det är svårt att rekrytera sjuksköterskor till bland annat Skaraborgs sjukhus. Enligt sjukhusdirektören är det inte lönen som är det viktigaste. HR-funktionen säger att de satsar på introduktion och utbildning istället. Borde inte det ha varit självklart redan?

Jag har arbetat som sjuksköterska sedan 1981. Jag har haft olika arbetsgivare och jag har utbildat mig inom olika specialiteter, även s.k. spetskompetens.

På Facebook läser jag på Skas ”gillasida” bland annat att medellönen för en medarbetare på Skas under 2014 låg på 31 316 kronor. Den lönen kom inte jag upp till på min sjukskötersketjänst på Skas under 2014.

Att 34 års bred yrkeserfarenhet inom ett kvalificerat och ansvarsfullt yrke inte värderas högre känns som en smäll på käften. Tydligen är mer än hälften av medarbetarna mer betjänta av en högre lön. Som sjukvårdspersonal förväntas man dessutom att ställa upp och arbeta obekväm arbetstid och att ta ut semester då det passar arbetsgivaren bäst.

Är det verkligen så konstigt att sjuksköterskorna inte söker sig till Skas? Det finns en del andra arbetsgivare som behandlar sina sjuksköterskor bättre både då det gäller lön och övriga förmåner.

Värdefull. Not!

Jag har arbetat som sjuksköterska sedan 1981. Jag har haft olika arbetsgivare och jag har utbildat mig inom olika specialiteter, även s.k. spetskompetens.

På Facebook läser jag på Skas ”gillasida” bland annat att medellönen för en medarbetare på Skas under 2014 låg på 31 316 kronor. Den lönen kom inte jag upp till på min sjukskötersketjänst på Skas under 2014.

Att 34 års bred yrkeserfarenhet inom ett kvalificerat och ansvarsfullt yrke inte värderas högre känns som en smäll på käften. Tydligen är mer än hälften av medarbetarna mer betjänta av en högre lön. Som sjukvårdspersonal förväntas man dessutom att ställa upp och arbeta obekväm arbetstid och att ta ut semester då det passar arbetsgivaren bäst.

Är det verkligen så konstigt att sjuksköterskorna inte söker sig till Skas? Det finns en del andra arbetsgivare som behandlar sina sjuksköterskor bättre både då det gäller lön och övriga förmåner.

Värdefull. Not!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.