14 mar 2015 06:00

14 mar 2015 06:00

Inte SD:s fel att Sverige blivit mindre jämställt

JÄMSTÄLLDHET.

Replik. Angående debattartikel ”SD motarbetar alla försök till jämställdhet ” av Adam Stensson (S), 12/3.

När Adam Stensson påstår att Sverige blivit mindre jämställt på grund av Sverigedemokraterna hävdar jag istället att det är en naturlig utveckling av en långvarig ansvarslös massinvandring. Stor del av invandringen kommer från exempelvis Syrien som enligt samma mätning räknas som världens fjärde minst jämställda land.

Det är även en mycket felaktig bild av Sverigedemokraternas syn på våldsutsatta kvinnor som framförs. Vi lägger ingen skuld på våldsutsatta kvinnor utan på bristen av stöd till utsatta kvinnor. Jag talar av erfarenhet då jag otaliga gånger blivit sexuellt utnyttjad, misshandlad med bland annat strypgrepp, knytnävar och basebollträ samt levt på flykt med skyddad identitet under flera år.

Sverigedemokraterna är idag det parti som lägger störst fokus på bekämpningen av våld i nära relationer och sexualbrott genom att starkt propagera för ökade stöd till landets kvinnojourer, inrättandet av särskilda stödjourer för hedersvåldets offer, krafttag mot de som begår våldsbrott och sexuella övergrepp samt ökat stöd till brottsoffer.

Angående vår syn på jämställdhet handlar det om att skapa valmöjligheter och förutsättningar för människor att bestämma själva vilken utbildning man vill gå, vad man vill arbeta med, om man vill förlänga sin föräldraledighet eller inte.

Jag vill citera Paula Bieler (SD): ”Är det ett jämställt samhälle när statistiken ser rätt ut, när vi inte kan se några skillnader mellan män och kvinnor eller är det ett jämställt samhälle när vi alla respekteras för dem vi är, dem preferenser vi har och de val vi gör alldeles oavsett om de följer eller bryter mot normen?” från en riksdagsdebatt 2015-03-05.

Frågan för mig är varför Socialdemokraternas syn på jämställdhet är att detaljstyra människors vardagar genom begränsningar i familjeliv och arbetsliv för att tvinga människor in i sina normer så att statistiken ska se bra ut?

Hannyah Jörtoft (SD)

vice ordförande, Skaraborg

När Adam Stensson påstår att Sverige blivit mindre jämställt på grund av Sverigedemokraterna hävdar jag istället att det är en naturlig utveckling av en långvarig ansvarslös massinvandring. Stor del av invandringen kommer från exempelvis Syrien som enligt samma mätning räknas som världens fjärde minst jämställda land.

Det är även en mycket felaktig bild av Sverigedemokraternas syn på våldsutsatta kvinnor som framförs. Vi lägger ingen skuld på våldsutsatta kvinnor utan på bristen av stöd till utsatta kvinnor. Jag talar av erfarenhet då jag otaliga gånger blivit sexuellt utnyttjad, misshandlad med bland annat strypgrepp, knytnävar och basebollträ samt levt på flykt med skyddad identitet under flera år.

Sverigedemokraterna är idag det parti som lägger störst fokus på bekämpningen av våld i nära relationer och sexualbrott genom att starkt propagera för ökade stöd till landets kvinnojourer, inrättandet av särskilda stödjourer för hedersvåldets offer, krafttag mot de som begår våldsbrott och sexuella övergrepp samt ökat stöd till brottsoffer.

Angående vår syn på jämställdhet handlar det om att skapa valmöjligheter och förutsättningar för människor att bestämma själva vilken utbildning man vill gå, vad man vill arbeta med, om man vill förlänga sin föräldraledighet eller inte.

Jag vill citera Paula Bieler (SD): ”Är det ett jämställt samhälle när statistiken ser rätt ut, när vi inte kan se några skillnader mellan män och kvinnor eller är det ett jämställt samhälle när vi alla respekteras för dem vi är, dem preferenser vi har och de val vi gör alldeles oavsett om de följer eller bryter mot normen?” från en riksdagsdebatt 2015-03-05.

Frågan för mig är varför Socialdemokraternas syn på jämställdhet är att detaljstyra människors vardagar genom begränsningar i familjeliv och arbetsliv för att tvinga människor in i sina normer så att statistiken ska se bra ut?

Hannyah Jörtoft (SD)

vice ordförande, Skaraborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.