14 mar 2015 06:01

14 mar 2015 06:01

Liv räddas tack vare flygplatsen

SKÖVDE FLYGPLATS.

Lika bra att jag direkt påpekar att jag är part i målet. Jag har en liten flygmaskin som jag byggt med egna händer.

Nu njuter vi av våra flygningar runt i Europa, och är väldigt miljömässiga. Klart att jag tycker vi har en perfekt flygplats. Det var ju Hasslumsfältet också som flygklubben fick lämna. Men varför måste det sitta en miljöpartist och ondgöra sig och föreslå nedläggning av flygplatsen med bara en ensidig tanke? Kostnaden! Är det förbjudet att tänka i lite vidare banor som miljöpartist?

Tyvärr verkar det som fler av de övriga partierna börjar instämma i gnället. Börja istället tänka på alla de människor som fått ett nytt liv på grund av flygplatsen vi har i Skövde. Inte för så länge sedan blev en person påkörd och dödförklarades och jag tror sex organ flögs ut från den så förhatliga flygplatsen för att hjälpa sex människor till nytt liv. Detta sker regelbundet till och från flygplatsen, således finns det personer som nu kan arbeta och betala skatt i kommunen igen, istället för att vara en vårdkostnad och ha ett ovärdigt liv. Vad är ett människoliv värt för en kommunpolitiker?

Glöm inte alla som skadats och som transporteras till och från flygplatsen i de gula ambulansflygen till en vettig kostnad, en helikopter är mycket dyrare, detta går ju också på skatten. Jag tror ingen vill ligga i en ambulans efter att ha skadats t.ex. i Alperna eller på någon svensk skidort hela vägen hem till det egna sjukhuset.

Många gånger har vi som är på flygplatsen sett att det kommer eller hämtas delar till Volvo, både till last- och personbilssidan. Deras insatser i kommunen för att ge många personer arbete är väl odiskutabelt och ger stora skatteintäkter. Kinnarp och polishelikoptrar använder flygplatsen regelbundet.

Räkna sedan samhällsnyttan med brandflyg som enligt utredningar är det mest ekonomiska sättet att spara våra gemensamma värden genom att upptäcka bränder innan de blivit för stora. Hemvärnets flyg finns också på plats och har utbildat en massa piloter från den södra delen av Sverige på t.ex. landsvägslandning. Missing people fick hjälp med flygspaning efter de försvunna fiskarna. Många ungdomar har fått sin första flygupplevele med ett segelflygplan. Det finns två flygklubbar som har en stor medlemskår, och företag som servar flygplan.

Jag tycker naturligtvis inte att man ska kasta ut pengar på direkt onödiga saker. Politiker och tjänstemän kan säkert spara på mycket annat som har kostat oss skattebetalare stora summor i kommunen, fullständigt i onödan och till tveksam nytta.

Visst vore det fint med större aktivitet på flygplatsen, arbeta på detta istället. Se till att flygplatschefer och övriga i flygplatsbolaget har en gedigen kunskap och kontakter inom flyget. Det kan säkert ge mer aktivitet och intäkter på den fina flygplatsen som nu ändå finns i kommunen och ligger där den ligger.

Stefan Ingemarsson

Nu njuter vi av våra flygningar runt i Europa, och är väldigt miljömässiga. Klart att jag tycker vi har en perfekt flygplats. Det var ju Hasslumsfältet också som flygklubben fick lämna. Men varför måste det sitta en miljöpartist och ondgöra sig och föreslå nedläggning av flygplatsen med bara en ensidig tanke? Kostnaden! Är det förbjudet att tänka i lite vidare banor som miljöpartist?

Tyvärr verkar det som fler av de övriga partierna börjar instämma i gnället. Börja istället tänka på alla de människor som fått ett nytt liv på grund av flygplatsen vi har i Skövde. Inte för så länge sedan blev en person påkörd och dödförklarades och jag tror sex organ flögs ut från den så förhatliga flygplatsen för att hjälpa sex människor till nytt liv. Detta sker regelbundet till och från flygplatsen, således finns det personer som nu kan arbeta och betala skatt i kommunen igen, istället för att vara en vårdkostnad och ha ett ovärdigt liv. Vad är ett människoliv värt för en kommunpolitiker?

Glöm inte alla som skadats och som transporteras till och från flygplatsen i de gula ambulansflygen till en vettig kostnad, en helikopter är mycket dyrare, detta går ju också på skatten. Jag tror ingen vill ligga i en ambulans efter att ha skadats t.ex. i Alperna eller på någon svensk skidort hela vägen hem till det egna sjukhuset.

Många gånger har vi som är på flygplatsen sett att det kommer eller hämtas delar till Volvo, både till last- och personbilssidan. Deras insatser i kommunen för att ge många personer arbete är väl odiskutabelt och ger stora skatteintäkter. Kinnarp och polishelikoptrar använder flygplatsen regelbundet.

Räkna sedan samhällsnyttan med brandflyg som enligt utredningar är det mest ekonomiska sättet att spara våra gemensamma värden genom att upptäcka bränder innan de blivit för stora. Hemvärnets flyg finns också på plats och har utbildat en massa piloter från den södra delen av Sverige på t.ex. landsvägslandning. Missing people fick hjälp med flygspaning efter de försvunna fiskarna. Många ungdomar har fått sin första flygupplevele med ett segelflygplan. Det finns två flygklubbar som har en stor medlemskår, och företag som servar flygplan.

Jag tycker naturligtvis inte att man ska kasta ut pengar på direkt onödiga saker. Politiker och tjänstemän kan säkert spara på mycket annat som har kostat oss skattebetalare stora summor i kommunen, fullständigt i onödan och till tveksam nytta.

Visst vore det fint med större aktivitet på flygplatsen, arbeta på detta istället. Se till att flygplatschefer och övriga i flygplatsbolaget har en gedigen kunskap och kontakter inom flyget. Det kan säkert ge mer aktivitet och intäkter på den fina flygplatsen som nu ändå finns i kommunen och ligger där den ligger.

Stefan Ingemarsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.