17 mar 2015 06:00

17 mar 2015 06:00

Illa, jag mår illa …

FÖDELSEDAGSFIRANDE.

Sandlådenivå. Har med stort intresse följt de senaste dagarnas olika turer runt kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonssons födelsedag. Har också noterat att hon slutligen bestämde sig för att betala kalaset själv. Bra det men blotta tanken att komma på att skattepengar skulle finansiera det hela är illa nog men hon förstod säkert till slut att drevet skulle gå.

Det kunde ha stannat vid detta men då rycker riddaren Tomas Fellbrandt ut och tar det hela i försvar. Annonsen skulle minsann betalas med skattemedel. För oss som arbetar på gräsrotsnivå är detta ett fullständigt slag i ansiktet. Vi ska vända på varenda krona och spara för att verksamheten ska gå ihop. Inte konstigt att politikerförakt skapas med den inställningen. Men i stadshuset ska mycket ha mer...

Frågan är dock om inte oppositionsrådet Marie Ekmans inlägg i debatten tar priset och lägger hela händelsen på riktig sandlådenivå. Ena dagen vimlar Marie runt och ler på Katarinas mottagning för att nästa dag offentligt på insändarsidorna ge henne en tillrättavisning angående finansieringen av kalaset. Allt för att fixa några extra röster. Även om jag i sak håller med Marie, kunde tillrättavisningen ha skötts mycket snyggare.

Så mycket vimlande och nätverkande som de nuvarande kommunalråden ägnat sig åt, har jag aldrig tidigare skådat. På varenda premiär syns de. Välkomna ut i verkligheten i stället! Låt oss anta visionen Mindre snack och mer verkstad.

Fru Uggla

Det kunde ha stannat vid detta men då rycker riddaren Tomas Fellbrandt ut och tar det hela i försvar. Annonsen skulle minsann betalas med skattemedel. För oss som arbetar på gräsrotsnivå är detta ett fullständigt slag i ansiktet. Vi ska vända på varenda krona och spara för att verksamheten ska gå ihop. Inte konstigt att politikerförakt skapas med den inställningen. Men i stadshuset ska mycket ha mer...

Frågan är dock om inte oppositionsrådet Marie Ekmans inlägg i debatten tar priset och lägger hela händelsen på riktig sandlådenivå. Ena dagen vimlar Marie runt och ler på Katarinas mottagning för att nästa dag offentligt på insändarsidorna ge henne en tillrättavisning angående finansieringen av kalaset. Allt för att fixa några extra röster. Även om jag i sak håller med Marie, kunde tillrättavisningen ha skötts mycket snyggare.

Så mycket vimlande och nätverkande som de nuvarande kommunalråden ägnat sig åt, har jag aldrig tidigare skådat. På varenda premiär syns de. Välkomna ut i verkligheten i stället! Låt oss anta visionen Mindre snack och mer verkstad.

Fru Uggla

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.