21 mar 2015 06:00

21 mar 2015 06:00

Gränsen kan dras vid sunt förnuft

REPLIK.

Till Obfuscator. Man kan tänka sig att gränsen kan dras i första hand vid sunt förnuft, respekt för andras tro och tradition, förståelse mm. Det du kallar två dragna linjer som avbildar en gubbe förblir två linjer om du låter bli att namnge det. Nu hamnar porträtten under rubriken hets mot folkgrupp. Där hittar du andra enkla hakkorsdragna linjer som ej är populära. Hårfin skillnad men skapar heta känslor, diskussioner och debatt.

Du vill vara respekterad för dina åsikter och övertygelse som ateist, då bör även du visa samma respekt och förståelse för andras tro och övertygelse. Hets mot folkgrupp får ej jämställas med yttrande- och pressfrihet.

Dumitru Barta

Till Obfuscator. Man kan tänka sig att gränsen kan dras i första hand vid sunt förnuft, respekt för andras tro och tradition, förståelse mm. Det du kallar två dragna linjer som avbildar en gubbe förblir två linjer om du låter bli att namnge det. Nu hamnar porträtten under rubriken hets mot folkgrupp. Där hittar du andra enkla hakkorsdragna linjer som ej är populära. Hårfin skillnad men skapar heta känslor, diskussioner och debatt.

Du vill vara respekterad för dina åsikter och övertygelse som ateist, då bör även du visa samma respekt och förståelse för andras tro och övertygelse. Hets mot folkgrupp får ej jämställas med yttrande- och pressfrihet.

Dumitru Barta

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.