23 mar 2015 06:00

23 mar 2015 06:00

Bra att du vill ha kvar flygplatsen

SKÖVDE FLYGPLATS.

Replik. Först får jag väl börja med att förklara att detta med insändardebatt är en helt ny sak för mig. Redan där är jag efter en sådan insändarräv som Sture Grönblad. Jag är ju dessutom bara klassiskt autodidakt.

SG tycker att jag fattat hans insändare helt fel. Men en sak kan jag, läsa vad det står. Jag citerar överskriften av SG:s insändare den 4/3 2015, Lägg ner flygplatsen! Om det nu är tidningen som glömt trycka dit bolaget AB efter texten känner jag inte till. Bra och positivt är ju trots allt att SG/Miljöpartiet vill ha flygplatsen kvar! Tänk att jag och många med mig aldrig förstått detta!

I Tyskland och Danmark drivs ofta små flygplatser i liten skala av kommunerna, en eller två anställda ofta pensionerade flygare, som sköter allt, från radiopassning, tankning, kaférörelse och gräsklippning. IFR-landningar kräver dock lite mer, men där fungerar ju nu On Request bra som det är, ambulansflyg osv. måste kunna landa/starta även i dåligt väder.

Om flygklubbarna skall sköta driften av flygplatsen är dock tveksamt. Men visst finns det säkert personer som med kanske ett danskt koncept kan sköta detta för att inte förfallet och kapitalförstöringen av den fina flygplatsen skall ta helt fel proportioner.

SG nämner också att näringslivet i Skövde inte är intresserad av flygplatsen men har tydligen glömt att ett av villkoren för att Volvos Östra fabrik skulle hamna i Skövde var att det fanns en modern flygplats i kommunen. Kommuninnevånarna är nog glada att Östra hamnade här. Sysselsätter många tusen personer och är en motor tillsammans med Powertrain i kommunen. Jag vet att det vid minst ett tillfälle flögs in en specialmekaniker från Sydeuropa till Volvo för att ett antal tusen arbetare inte skulle sitta utan arbete.

Frågan är dock om alla är lika glada i hur politiker och tjänstemän hanterar biogasbygget? Här kan vi tala om rejäla förluster som nu skall betalas av oss skattebetalare (SLA 19 mars). Missa inte Niclas Lindstrands eminenta ledare också.

Sture Grönblad, arbeta nu vidare för att vi får en aktiv flygplats, när nu du och Miljöpartiet tydligen vill ha den kvar. För det är väl inte ett av Miljöpartiets inte helt ovanliga lappkast? Flygklubbarna ställer säkert upp också.

Det är ju också tacksamt att det minskar antalet personer och politiker i flygplatsgnälligan och som nu äntligen ser nyttan med att ha en fungerande flygplats!

Stefan Ingemarsson

SG tycker att jag fattat hans insändare helt fel. Men en sak kan jag, läsa vad det står. Jag citerar överskriften av SG:s insändare den 4/3 2015, Lägg ner flygplatsen! Om det nu är tidningen som glömt trycka dit bolaget AB efter texten känner jag inte till. Bra och positivt är ju trots allt att SG/Miljöpartiet vill ha flygplatsen kvar! Tänk att jag och många med mig aldrig förstått detta!

I Tyskland och Danmark drivs ofta små flygplatser i liten skala av kommunerna, en eller två anställda ofta pensionerade flygare, som sköter allt, från radiopassning, tankning, kaférörelse och gräsklippning. IFR-landningar kräver dock lite mer, men där fungerar ju nu On Request bra som det är, ambulansflyg osv. måste kunna landa/starta även i dåligt väder.

Om flygklubbarna skall sköta driften av flygplatsen är dock tveksamt. Men visst finns det säkert personer som med kanske ett danskt koncept kan sköta detta för att inte förfallet och kapitalförstöringen av den fina flygplatsen skall ta helt fel proportioner.

SG nämner också att näringslivet i Skövde inte är intresserad av flygplatsen men har tydligen glömt att ett av villkoren för att Volvos Östra fabrik skulle hamna i Skövde var att det fanns en modern flygplats i kommunen. Kommuninnevånarna är nog glada att Östra hamnade här. Sysselsätter många tusen personer och är en motor tillsammans med Powertrain i kommunen. Jag vet att det vid minst ett tillfälle flögs in en specialmekaniker från Sydeuropa till Volvo för att ett antal tusen arbetare inte skulle sitta utan arbete.

Frågan är dock om alla är lika glada i hur politiker och tjänstemän hanterar biogasbygget? Här kan vi tala om rejäla förluster som nu skall betalas av oss skattebetalare (SLA 19 mars). Missa inte Niclas Lindstrands eminenta ledare också.

Sture Grönblad, arbeta nu vidare för att vi får en aktiv flygplats, när nu du och Miljöpartiet tydligen vill ha den kvar. För det är väl inte ett av Miljöpartiets inte helt ovanliga lappkast? Flygklubbarna ställer säkert upp också.

Det är ju också tacksamt att det minskar antalet personer och politiker i flygplatsgnälligan och som nu äntligen ser nyttan med att ha en fungerande flygplats!

Stefan Ingemarsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.