23 mar 2015 06:00

23 mar 2015 06:00

Flosklerna regerar

VÅLD.

Två män går in på restaurang i Göteborg och öppnar eld med automatvapen. Två personer dör och åtta skadas, varav några allvarligt. I Borås skjuts en man ihjäl, och en annan mördas med kniv. Några exempel, det finns fler, på vad som händer i Sverige idag.

Politiker intervjuas, och svaren är minst sagt förvånande, och bör sättas upp på floskelkontot. ”Det är fruktansvärt”, ”människor känner oro”, ”vi samarbetar med olika organisationer”, ”vi har läget under kontroll”, osv.

Ska vi våga prata om vad det egentligen handlar om? Det känns inte så. Nu ska det hämnas, så nästa skjutning väntar bakom hörnet.

Conny Östling

Två män går in på restaurang i Göteborg och öppnar eld med automatvapen. Två personer dör och åtta skadas, varav några allvarligt. I Borås skjuts en man ihjäl, och en annan mördas med kniv. Några exempel, det finns fler, på vad som händer i Sverige idag.

Politiker intervjuas, och svaren är minst sagt förvånande, och bör sättas upp på floskelkontot. ”Det är fruktansvärt”, ”människor känner oro”, ”vi samarbetar med olika organisationer”, ”vi har läget under kontroll”, osv.

Ska vi våga prata om vad det egentligen handlar om? Det känns inte så. Nu ska det hämnas, så nästa skjutning väntar bakom hörnet.

Conny Östling

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.