23 mar 2015 06:00

23 mar 2015 06:00

Kunde jag inte fått vara i fred?

MOBBNING.

trakasserier. Under förra året kulminerade den psykiska ohälsa jag lidit av sen många år tillbaka. En starkt bidragande orsak till denna har varit att jag varit utsatt för en kollegas ogillande och mer eller mindre systematiska trakasserier. Varje arbetsdag har börjat med en stor klump av ångest i magen – vad ska jag utsättas för idag, vilket humör är han på nu?

Började till slut att missbruka både tabletter och alkohol vilket ledde till att jag blev av med både körkort och ett extrajobb som varit räddningen och glädjen i mitt liv. Inget av detta är någon annans fel än mitt eget.

Jag håller så sakta på att bygga upp vad som är kvar av mitt liv efter ett allvarligt självmordsförsök. Varje dag är en kamp för att hitta anledningar till att inte göra om det igen. Får då reda på att kollegan lagt både tid och möda på att ta reda på vad som hänt mig för att systematiskt, till så många han känner, kunna sprida denna information. Plötsligt är man tillbaka på noll igen.

Kunde jag inte bara fått vara i fred, du slipper ju mig på jobbet nu?

Sår som aldrig får läka

Började till slut att missbruka både tabletter och alkohol vilket ledde till att jag blev av med både körkort och ett extrajobb som varit räddningen och glädjen i mitt liv. Inget av detta är någon annans fel än mitt eget.

Jag håller så sakta på att bygga upp vad som är kvar av mitt liv efter ett allvarligt självmordsförsök. Varje dag är en kamp för att hitta anledningar till att inte göra om det igen. Får då reda på att kollegan lagt både tid och möda på att ta reda på vad som hänt mig för att systematiskt, till så många han känner, kunna sprida denna information. Plötsligt är man tillbaka på noll igen.

Kunde jag inte bara fått vara i fred, du slipper ju mig på jobbet nu?

Sår som aldrig får läka

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.