24 mar 2015 06:00

24 mar 2015 17:50

Pinsamt beteende av ledare och föräldrar

FOTBOLLSCUP.

Helgens FFK-cup i fotboll i Falköping blev en tragikomisk upplevelse. Efter ett domslut som gick ett av lagen emot, utbröt kalabalik när lagets ledare attackerade de två tonåriga domarna, som valt att lägga sin lediga lördag på att döma P12-fotboll.

Trots upprepade uppmaningar från de unga domarna om att sätta sig ner och ta det lugnt fortsatte dessa ledare att skrika och springa efter domarteamet, ivrigt påhejade av lagets föräldrar på läktarplats.

Även efter händelsen fortsatte klagomålen mot domarna från läktarplats. Vi var många som såg och reagerade. Vi talar här om 11–12-åriga pojkar som spelar fotbollscup, domarna är i övre tonåren, men det är de medelålders ledarna och föräldrarna som beter sig som barnungar. Pinsamt!

Fotbollen har en fostrande roll, ledare och föräldrar måste vara föredömen. Som tränare tar man på sig ett stort ansvar. I vissa idrottsföreningar verkar ledarskapet ha havererat.

Fotbollsförälder

Trots upprepade uppmaningar från de unga domarna om att sätta sig ner och ta det lugnt fortsatte dessa ledare att skrika och springa efter domarteamet, ivrigt påhejade av lagets föräldrar på läktarplats.

Även efter händelsen fortsatte klagomålen mot domarna från läktarplats. Vi var många som såg och reagerade. Vi talar här om 11–12-åriga pojkar som spelar fotbollscup, domarna är i övre tonåren, men det är de medelålders ledarna och föräldrarna som beter sig som barnungar. Pinsamt!

Fotbollen har en fostrande roll, ledare och föräldrar måste vara föredömen. Som tränare tar man på sig ett stort ansvar. I vissa idrottsföreningar verkar ledarskapet ha havererat.

Fotbollsförälder

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.