25 mar 2015 06:01

25 mar 2015 06:53

Helt ensam till skolstarten

SKOLAN.

Vi tillhör en av de familjer som blivit drabbade av Skövde kommuns beslut att inte bereda plats för alla barn inom Käpplundaskolans upptagningsområde. Vi har mot vår önskan, blivit erbjuden plats på annan skola. Vårt barn kommer inte att få gå på samma skola som sin storebror eller som de andra syskonen gjort.

Inte nog med detta. Det visar sig att vår dotter är det enda barnet, inte bara på sin egen avdelning utan på hela förskolan, som inte kommer att få gå på Käpplundaskolan.

Hur ska jag kunna berätta detta för henne? Att hon inte får gå på samma skola som alla sina kompisar. Inte får följa med på förberedande besök till skolan när alla andra gör det. Inte kan delta i diskussionen kring att börja skolan och hur roligt det ska bli tillsammans med sina förskolekompisar.

Vad sänder detta för signaler till ett litet barn? Hur ska hon kunna förstå att vuxna valt att bestämma att hon inte får samma val som sina vänner. Jag har inte haft hjärta att tala om det för henne ännu. Hon kommer att bli ledsen, undra vad hon gjort för fel för att hon blir bortvald. Trygghet torde vara en självklarhet inför ett barns skolstart.

Hur tänker våra politiker och beslutsfattare? Man misstänker att de inte alls bryr sig om att ens försöka tänka på vilka konsekvenser deras beslut får för den enskilde, i detta fall en liten flicka på 6 år!

Skövde kommun, vision 2025, stoltserar med ordet Stolthet som en sammanfattande beskrivning. För mig passar ordet Besvikelse bättre.

Besvikna föräldrar

Inte nog med detta. Det visar sig att vår dotter är det enda barnet, inte bara på sin egen avdelning utan på hela förskolan, som inte kommer att få gå på Käpplundaskolan.

Hur ska jag kunna berätta detta för henne? Att hon inte får gå på samma skola som alla sina kompisar. Inte får följa med på förberedande besök till skolan när alla andra gör det. Inte kan delta i diskussionen kring att börja skolan och hur roligt det ska bli tillsammans med sina förskolekompisar.

Vad sänder detta för signaler till ett litet barn? Hur ska hon kunna förstå att vuxna valt att bestämma att hon inte får samma val som sina vänner. Jag har inte haft hjärta att tala om det för henne ännu. Hon kommer att bli ledsen, undra vad hon gjort för fel för att hon blir bortvald. Trygghet torde vara en självklarhet inför ett barns skolstart.

Hur tänker våra politiker och beslutsfattare? Man misstänker att de inte alls bryr sig om att ens försöka tänka på vilka konsekvenser deras beslut får för den enskilde, i detta fall en liten flicka på 6 år!

Skövde kommun, vision 2025, stoltserar med ordet Stolthet som en sammanfattande beskrivning. För mig passar ordet Besvikelse bättre.

Besvikna föräldrar

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.