26 mar 2015 06:00

26 mar 2015 06:00

Du behöver inte gå över vägen

VÄSTTRAFIK.

Replik. Angående insändaren den 19 mars under rubriken Ta tillbaka den gamla tidtabellen.

Tack för att du engagerar dig i kollektivtrafiken Moa. Vi på Västtrafik gör allt vi kan för att planera busstrafiken så att den ska fungera så bra som möjligt för så många människor som möjligt. Men vi vet samtidigt att vi inte kan vara det bästa alternativet för alla.

Linje 1 är Skövdes populäraste busslinje och allt fler väljer att resa med den. Tidigare hade vi stora problem med förseningar och trängsel på linjen. För att komma till rätta med detta planerade vi om trafiken och det har lett till klara förbättringar. I dag är bussarna punktligare och oftast finns det sittplats åt alla, resmöjligheterna har också blivit fler.

För de allra flesta innebär alltså det nya upplägget en förbättring, men för er som reser från Hentorp till Skultorp blir det ett byte. Enklast, i ert fall, är att åka med linje 7 till hållplats Annero för att sedan gå till hållplats Ekeskogsvägen och byta till linje 1, då behöver du inte passera någon väg. I andra riktningen kan ni åka till hållplats Källegården, för att slippa korsa den stora vägen. Därifrån tar ni gång/cykelvägen till hållplats Annero och byte till linje 7.

Kristian Lans

Västtrafik

Tack för att du engagerar dig i kollektivtrafiken Moa. Vi på Västtrafik gör allt vi kan för att planera busstrafiken så att den ska fungera så bra som möjligt för så många människor som möjligt. Men vi vet samtidigt att vi inte kan vara det bästa alternativet för alla.

Linje 1 är Skövdes populäraste busslinje och allt fler väljer att resa med den. Tidigare hade vi stora problem med förseningar och trängsel på linjen. För att komma till rätta med detta planerade vi om trafiken och det har lett till klara förbättringar. I dag är bussarna punktligare och oftast finns det sittplats åt alla, resmöjligheterna har också blivit fler.

För de allra flesta innebär alltså det nya upplägget en förbättring, men för er som reser från Hentorp till Skultorp blir det ett byte. Enklast, i ert fall, är att åka med linje 7 till hållplats Annero för att sedan gå till hållplats Ekeskogsvägen och byta till linje 1, då behöver du inte passera någon väg. I andra riktningen kan ni åka till hållplats Källegården, för att slippa korsa den stora vägen. Därifrån tar ni gång/cykelvägen till hållplats Annero och byte till linje 7.

Kristian Lans

Västtrafik

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.