27 mar 2015 06:00

27 mar 2015 06:00

Jag ska tända så mycket jag kan!

EARTH HOUR.

Earth Hour, lördagen den 28 mars, ska man förmås att släcka ner sin belysning så mycket man förmår.

Vilka länder är det då som är ”duktigast” i denna gren av vansinne enligt WWF:s normer? Ser man på en satellitbild över jorden så framträder då länder som Nordkorea och Syrien samt en del afrikanska länder. Slående är att det är antingen diktaturer av värsta sort eller länder som har och har haft krig i många år där stora delar av elförsörjningen slagits ut. En gemensam sak för dessa länder är att de har Earth Hour året om.

Är det så vi i våra relativt välmående länder vill ha det? Jag vet i alla fall vad jag ska göra på lördag, jag ska tända upp så många lampor jag kan!

Lennart Bengtsson

Vilka länder är det då som är ”duktigast” i denna gren av vansinne enligt WWF:s normer? Ser man på en satellitbild över jorden så framträder då länder som Nordkorea och Syrien samt en del afrikanska länder. Slående är att det är antingen diktaturer av värsta sort eller länder som har och har haft krig i många år där stora delar av elförsörjningen slagits ut. En gemensam sak för dessa länder är att de har Earth Hour året om.

Är det så vi i våra relativt välmående länder vill ha det? Jag vet i alla fall vad jag ska göra på lördag, jag ska tända upp så många lampor jag kan!

Lennart Bengtsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.