28 mar 2015 06:00

28 mar 2015 06:00

Grattis Raoul Wallenbergskolan!

SKOLAN.

Grattis Raoul Wallenbergskolan i Skövde som till hösten troligen får elva nya elever från Ulveket utan att ni behövt anstränga er det minsta!

Bakgrunden är att Skövde kommuns politiker genom oskickligt agerande och sen information, satt föräldrarna till elva sexåringar i Ulveket i en situation där de inte har något annat reellt skolval än er friskola. Deras förstahandsönskemål, som självfallet är Käpplundaskolan där barnens syskon går eller gått, kan inte ta emot dessa elva sexåringar, utan kommunen hänvisar till Rydskolan.

Nu är det emellertid så att till skoldagen för sexåringar hör fritidshem och barn skjutsas och, framför allt, hämtas av sina föräldrar på fritids efter att deras arbetsdag slutat. Hur många av dessa föräldrar tror skolpolitikerna har sitt arbete och resvägar inom Rydsområdet?

Raoul Wallenbergskolan har en mycket bra pedagogisk idé och ger en tydlig information om ägarförhållandena bakom skolan på sin hemsida. Ni har framför allt en berömvärd skolvision och kan ni arbeta mot den och nå uppsatta mål, kommer skolan att bli framgångsrik. Jag vill önska skolan lycka till och med dessa nya elever kan det ekonomiska resultatet för skolkoncernen stärkas.

Kanske kan ni, när ni nu får en gratis årlig påfyllning av vinsten från Skövde kommuns skattebetalare, också skicka ett tackkort?

Morfar o Farfar

Bakgrunden är att Skövde kommuns politiker genom oskickligt agerande och sen information, satt föräldrarna till elva sexåringar i Ulveket i en situation där de inte har något annat reellt skolval än er friskola. Deras förstahandsönskemål, som självfallet är Käpplundaskolan där barnens syskon går eller gått, kan inte ta emot dessa elva sexåringar, utan kommunen hänvisar till Rydskolan.

Nu är det emellertid så att till skoldagen för sexåringar hör fritidshem och barn skjutsas och, framför allt, hämtas av sina föräldrar på fritids efter att deras arbetsdag slutat. Hur många av dessa föräldrar tror skolpolitikerna har sitt arbete och resvägar inom Rydsområdet?

Raoul Wallenbergskolan har en mycket bra pedagogisk idé och ger en tydlig information om ägarförhållandena bakom skolan på sin hemsida. Ni har framför allt en berömvärd skolvision och kan ni arbeta mot den och nå uppsatta mål, kommer skolan att bli framgångsrik. Jag vill önska skolan lycka till och med dessa nya elever kan det ekonomiska resultatet för skolkoncernen stärkas.

Kanske kan ni, när ni nu får en gratis årlig påfyllning av vinsten från Skövde kommuns skattebetalare, också skicka ett tackkort?

Morfar o Farfar

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.