30 mar 2015 06:00

30 mar 2015 06:00

Gör det enda rätta

SKOLAN.

Replik. Till ”Besvikna föräldrar” SLA 25/2. Jag blev, som alltid när det gäller barn, upprörd och ledsen när jag läste din insändare.

Hur kan ni ansvariga i Skövde kommun ens tänka tanken att dela en grupp, där barnen under lång tid fått lära känna varandra? Hur viktigt det är att ha den tryggheten när de ska ta nästa stora steg, att börja skolan. Har ni ingen empati, inga egna barn eller barnbarn, så ni kan sätta er in i denna lilla tjejs situation? Tänk er själva att stå där utan att känna någon och veta att alla kompisar får vara tillsammans – hur skulle ni förklara det?

Frångå för en gångs skull era principer och regler och gör det enda rätta – låt denna lilla tjej behålla sin trygghet och sina kompisar. Jag förstår inte hur ni kan sova gott om natten annars.

Bara en farmor

Hur kan ni ansvariga i Skövde kommun ens tänka tanken att dela en grupp, där barnen under lång tid fått lära känna varandra? Hur viktigt det är att ha den tryggheten när de ska ta nästa stora steg, att börja skolan. Har ni ingen empati, inga egna barn eller barnbarn, så ni kan sätta er in i denna lilla tjejs situation? Tänk er själva att stå där utan att känna någon och veta att alla kompisar får vara tillsammans – hur skulle ni förklara det?

Frångå för en gångs skull era principer och regler och gör det enda rätta – låt denna lilla tjej behålla sin trygghet och sina kompisar. Jag förstår inte hur ni kan sova gott om natten annars.

Bara en farmor

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.