08 apr 2015 06:00

08 apr 2015 06:00

Jag håller med

SLUTREPLIK.

Käre Fredrik. Jag håller med om att diskussionen spårat ur. Mycket beroende på den akademiska brevväxling du hade med Åke Pilblad om hur de fattiga, som sitter med sin mugg utanför våra butiker, ska benämnas. Hjältar är de naturligtvis när de kommer hem till sina fattiga familjer efter att ha suttit långt hemifrån i kyla, regn och blåst i timmar för att få en slant från de rikes bord. Läs den kloka Karin Långström Vinges förträffliga krönika 28/3 så får du kanske en mera nyanserad bild av de fattigas situation.

Jag håller med om att EU borde rikta stöd direkt till det fattiga Rumänien. Kanske görs det redan? Men inget hindrar väl Sverige från att också göra en insats. Jag upprepar: På vilket vis skadar det en svensk medborgare att jag frivilligt lägger en slant i den fattiges mugg?

Lars Nilsson

Käre Fredrik. Jag håller med om att diskussionen spårat ur. Mycket beroende på den akademiska brevväxling du hade med Åke Pilblad om hur de fattiga, som sitter med sin mugg utanför våra butiker, ska benämnas. Hjältar är de naturligtvis när de kommer hem till sina fattiga familjer efter att ha suttit långt hemifrån i kyla, regn och blåst i timmar för att få en slant från de rikes bord. Läs den kloka Karin Långström Vinges förträffliga krönika 28/3 så får du kanske en mera nyanserad bild av de fattigas situation.

Jag håller med om att EU borde rikta stöd direkt till det fattiga Rumänien. Kanske görs det redan? Men inget hindrar väl Sverige från att också göra en insats. Jag upprepar: På vilket vis skadar det en svensk medborgare att jag frivilligt lägger en slant i den fattiges mugg?

Lars Nilsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.