09 apr 2015 06:00

09 apr 2015 06:00

Tänk efter före

SOMMARJOBB

Nu är det inte lång tid kvar tills alla ansökningar om sommarjobb skall vara inne. Visst är det roligt att säsongen snart drar i gång men det finns några saker ni bör tänka på innan ni tackar ja till ett sommarjobb.

Till exempel: Anställningsbevis i pappersform, (t ex lön, arbetstider mm). Har företaget kollektivavtal (avtal som reglerar arbetsvillkor)? Du får inte hantera pengar om du är under 18 år enligt lag. Du får inte jobba ensam.

Det är väldigt mycket att tänka på, men är ni osäkra kan ni ringa oss så får ni svar på era frågor och funderingar.

Jörgen, Bojan, Drago

ombud IF Metall

Nu är det inte lång tid kvar tills alla ansökningar om sommarjobb skall vara inne. Visst är det roligt att säsongen snart drar i gång men det finns några saker ni bör tänka på innan ni tackar ja till ett sommarjobb.

Till exempel: Anställningsbevis i pappersform, (t ex lön, arbetstider mm). Har företaget kollektivavtal (avtal som reglerar arbetsvillkor)? Du får inte hantera pengar om du är under 18 år enligt lag. Du får inte jobba ensam.

Det är väldigt mycket att tänka på, men är ni osäkra kan ni ringa oss så får ni svar på era frågor och funderingar.

Jörgen, Bojan, Drago

ombud IF Metall

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.