14 apr 2015 06:00

14 apr 2015 06:00

Sorgligt att det ska bråkas

KARLSBORG.

Fastighetsköp. Beträffande artiklar i SLA 10 och 11 april angående Karlsborgs kommuns fastighetsköp.

Det är inte första gången som olika åsikter och beslut kommer kommunpolitiker tillkänna genom SLA. Att det skall behövas bråkas i en liten kommun istället för att låta alla vara med i beslut i demokratisk ordning är sorgligt.

Nu säger Karlsborgsbostäders vd Rolf Andersson (M) att detta är en känslig fråga. Vad menas – skall inte alla inblandade få ta del av känsliga frågor utan bara vara med och besluta i okänsliga frågor – och vad kan man räkna till känsliga frågor? Så har vi lagen om offentlig upphandling. Har läst igenom den och efter vad jag förstår så begår man ett lagbrott med ett mer eller mindre dolt uppköp.

Koalitionen S och M som gjordes för att inte SD skulle få någon vågmästarroll och även andra mindre partier blev lidande, är knappast demokrati. I krig kan två fiender gå ihop för att bekämpa en tredje men i ett fredligt demokratiskt samhälle knappast moraliskt riktigt.

Hela Sverige går tyvärr mot en utveckling där politik mer och mer blir ett rävspel, förtal och lögner istället för demokratiskt samspel. Vi borde åtminstone i en liten kommun som Karlsborg föregå med bättre exempel.

per

Det är inte första gången som olika åsikter och beslut kommer kommunpolitiker tillkänna genom SLA. Att det skall behövas bråkas i en liten kommun istället för att låta alla vara med i beslut i demokratisk ordning är sorgligt.

Nu säger Karlsborgsbostäders vd Rolf Andersson (M) att detta är en känslig fråga. Vad menas – skall inte alla inblandade få ta del av känsliga frågor utan bara vara med och besluta i okänsliga frågor – och vad kan man räkna till känsliga frågor? Så har vi lagen om offentlig upphandling. Har läst igenom den och efter vad jag förstår så begår man ett lagbrott med ett mer eller mindre dolt uppköp.

Koalitionen S och M som gjordes för att inte SD skulle få någon vågmästarroll och även andra mindre partier blev lidande, är knappast demokrati. I krig kan två fiender gå ihop för att bekämpa en tredje men i ett fredligt demokratiskt samhälle knappast moraliskt riktigt.

Hela Sverige går tyvärr mot en utveckling där politik mer och mer blir ett rävspel, förtal och lögner istället för demokratiskt samspel. Vi borde åtminstone i en liten kommun som Karlsborg föregå med bättre exempel.

per

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.