15 apr 2015 06:00

15 apr 2015 06:00

Nybyggen subventioneras inte

SKÖVDEBOSTÄDER

En konsult och privat fastighetsägare har fått yttra sig angående att Skövdebostäder har för låga hyror. Han anser att Skövdebostäder sätter för låga hyror vid nyproduktion och därför kan inget privat fastighetsbolag bygga hyreslägenheter i Skövde.

Vi kan bara konstatera att Skövdebostäders nybyggnadsprojekt inte subventioneras på något sätt. Alla projekt bär sina egna kostnader och det är en förutsättning för att komma överens med hyresgästföreningen. Det finns inga statliga eller kommunala stöd som ingen annan får än vi. Att Skövdebostäder lyckas bygga till förhållandevis låga kostnader är ett resultat av kontinuerligt byggande under åren, och vi har därmed fått en duktig beställarkompetens. Detta gynnar ju i slutänden våra hyresgäster och de upplever nog inte att deras hyror är för låga!

Samtidigt som bolaget bygger för billigt och har för låga hyror enligt konsulter och fastighetsägare gör Skövdebostäder en rekordstor vinst. En vinst som vi vill återinvestera i nya hyresfastigheter så fler kan få en bostad i Skövde. Vi tror att detta är bättre för Skövdeborna än utförsäljning och ombildning, något som i andra städer endast gett högre hyror och högre vinster till fastighetsspekulanter.

Låt Skövdebostäder bygga vidare för att tillhandahålla bostäder i välunderhållna fastigheter med prisvärda hyror. Detta är det bästa för Skövdes utveckling mot 60 000 invånare. Ge oss ägardirektiv där detta framgår och låt oss koncentrera oss på hyresrätter.

Åke Jönsson (S)

Elisabet Eriksson (S)

Sossekollektivet i Skövdebostäders styrelse

Vi kan bara konstatera att Skövdebostäders nybyggnadsprojekt inte subventioneras på något sätt. Alla projekt bär sina egna kostnader och det är en förutsättning för att komma överens med hyresgästföreningen. Det finns inga statliga eller kommunala stöd som ingen annan får än vi. Att Skövdebostäder lyckas bygga till förhållandevis låga kostnader är ett resultat av kontinuerligt byggande under åren, och vi har därmed fått en duktig beställarkompetens. Detta gynnar ju i slutänden våra hyresgäster och de upplever nog inte att deras hyror är för låga!

Samtidigt som bolaget bygger för billigt och har för låga hyror enligt konsulter och fastighetsägare gör Skövdebostäder en rekordstor vinst. En vinst som vi vill återinvestera i nya hyresfastigheter så fler kan få en bostad i Skövde. Vi tror att detta är bättre för Skövdeborna än utförsäljning och ombildning, något som i andra städer endast gett högre hyror och högre vinster till fastighetsspekulanter.

Låt Skövdebostäder bygga vidare för att tillhandahålla bostäder i välunderhållna fastigheter med prisvärda hyror. Detta är det bästa för Skövdes utveckling mot 60 000 invånare. Ge oss ägardirektiv där detta framgår och låt oss koncentrera oss på hyresrätter.

Åke Jönsson (S)

Elisabet Eriksson (S)

Sossekollektivet i Skövdebostäders styrelse

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.