17 apr 2015 06:00

17 apr 2015 06:00

Fas 3 – ett sjukt system

FAS 3

Fas 3 är mentalt nedbrytande och fysiskt ohälsosamt. Det är hela konceptet som Arbetsförmedlingen tillsammans med de upphandlande har tillsett att skapa. Ett sjukt system med utbrändhet, vanmakt och depression är resultatet av Fas 3. Ett påtvingat återkommande sökande efter jobb där svaret är ”tyvärr, vi har gått vidare med annan sökande” månad efter månad efter månad. Det är mentalt nedbrytande.

Utebliven semester, ingen lönepolicy eller möjlighet till att bygga upp en pension gör det svårt att kunna planera och ha någonting att se fram emot. Trots att det görs tappra försök att stoppa denna vidriga åtgärd låter politikerna sig inte påskynda att finna en mer mänsklig lösning.

Vi lever i ett allt mer utbrett kapitalistiskt samhälle och en välfärd som det tagit 100 år att bygga upp har blivit rejält stukat. Orden känns slitna men måste upprepas. Frihet är inte gratis. Så länge den privata girigheten får dansa på borden likt råttor utan konsekvenser kommer välfärden att utarmas och arbetslösa utnyttjas av bidragstjuvar.

Anders Wiberg

Utebliven semester, ingen lönepolicy eller möjlighet till att bygga upp en pension gör det svårt att kunna planera och ha någonting att se fram emot. Trots att det görs tappra försök att stoppa denna vidriga åtgärd låter politikerna sig inte påskynda att finna en mer mänsklig lösning.

Vi lever i ett allt mer utbrett kapitalistiskt samhälle och en välfärd som det tagit 100 år att bygga upp har blivit rejält stukat. Orden känns slitna men måste upprepas. Frihet är inte gratis. Så länge den privata girigheten får dansa på borden likt råttor utan konsekvenser kommer välfärden att utarmas och arbetslösa utnyttjas av bidragstjuvar.

Anders Wiberg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.