17 apr 2015 06:00

17 apr 2015 06:00

Förslaget är helt huvudlöst

SKÖVDEBOSTÄDER.

Heder åt Skövdebostäders styrelse och Dan Sandén för att ni står upp för era nuvarande och kommande hyresgäster gentemot Alliansen!

Alliansens förslag till nya ägardirektiv för Skövdebostäder är helt huvudlöst. Hur kan en ägare i form av kommunen föreslå att Skövdebostäders hyresrätter ska göras om till bostadsrätter och därmed skänka en del av företaget till sina konkurrenter? Tänk om kommunen skulle tvinga till exempel HSB att omvandla sina bostadsrätter till hyresrätter, vilket ramaskri det skulle bli.

Har det aldrig slagit Alliansen att man bor i hyresrätt därför att man vill bo där? Skulle cirka 16 000 stå i kö för en hyresrätt om man inte vill bo i hyresrätt? Vill man bo i en bostadsrätt så finns alla möjligheter till detta redan idag, det är bara att punga ut med alltifrån cirka 400 000 till uppemot ett par miljoner kronor.

Lika huvudlöst är direktivet om att Skövdebostäder ska få äga enbart 17 procent av bostadsbeståndet i Skövde. Det innebär ju att Skövdebostäder inte kan bygga fler hyresrätter trots att viljan finns och det innebär också att minst 83 procent alltid ska ägas av andra. Hur kommunen kan bekämpa sitt eget bostadsföretag på det här sättet är för mig som kommuninvånare ofattbart.

Så, stå på er ni hyresgäster och andra som kämpar för att ni ska få bo kvar i er hyresrätt! Får Alliansen igenom sitt förslag så vet ingen vilket nästa område blir som ska säljas ut.

Aniwes

Alliansens förslag till nya ägardirektiv för Skövdebostäder är helt huvudlöst. Hur kan en ägare i form av kommunen föreslå att Skövdebostäders hyresrätter ska göras om till bostadsrätter och därmed skänka en del av företaget till sina konkurrenter? Tänk om kommunen skulle tvinga till exempel HSB att omvandla sina bostadsrätter till hyresrätter, vilket ramaskri det skulle bli.

Har det aldrig slagit Alliansen att man bor i hyresrätt därför att man vill bo där? Skulle cirka 16 000 stå i kö för en hyresrätt om man inte vill bo i hyresrätt? Vill man bo i en bostadsrätt så finns alla möjligheter till detta redan idag, det är bara att punga ut med alltifrån cirka 400 000 till uppemot ett par miljoner kronor.

Lika huvudlöst är direktivet om att Skövdebostäder ska få äga enbart 17 procent av bostadsbeståndet i Skövde. Det innebär ju att Skövdebostäder inte kan bygga fler hyresrätter trots att viljan finns och det innebär också att minst 83 procent alltid ska ägas av andra. Hur kommunen kan bekämpa sitt eget bostadsföretag på det här sättet är för mig som kommuninvånare ofattbart.

Så, stå på er ni hyresgäster och andra som kämpar för att ni ska få bo kvar i er hyresrätt! Får Alliansen igenom sitt förslag så vet ingen vilket nästa område blir som ska säljas ut.

Aniwes

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.