18 apr 2015 06:00

18 apr 2015 06:00

Gud en neanderthalare?

URSPRUNG.

Följer en mycket bra serie på Axess tv. Den heter Obduktion av förhistorien. Där återskapar forskare modeller av några av de första människorna. I första avsnittet var det neanderthalarna och i det andra Homo erectus. Tredje avsnittet ska handla om lilla Lucy, cirka 3,8 miljoner år gammal.

I första avsnittet framkom att vi alla bär 2–3 procent neanderthalare i oss. Så min enkla fråga lyder: Om Gud skapade människan till sin egen avbild måste han väl se ut som den första människan och inte som oss? Eller fanns det en tidigare Gud som gjorde grovgörat?

Nyfiken

Följer en mycket bra serie på Axess tv. Den heter Obduktion av förhistorien. Där återskapar forskare modeller av några av de första människorna. I första avsnittet var det neanderthalarna och i det andra Homo erectus. Tredje avsnittet ska handla om lilla Lucy, cirka 3,8 miljoner år gammal.

I första avsnittet framkom att vi alla bär 2–3 procent neanderthalare i oss. Så min enkla fråga lyder: Om Gud skapade människan till sin egen avbild måste han väl se ut som den första människan och inte som oss? Eller fanns det en tidigare Gud som gjorde grovgörat?

Nyfiken

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.