18 apr 2015 06:00

23 apr 2015 12:59

Har inte råd med tandvård

DYRT.

Jag har tackat nej till en tid på folktandvården – orsak; jag har inte råd.

Är man fattigpensionär i Sverige i dag så finns det inte pengar till övers. Jag var där för två år sedan och undersökningen kostade 2 200 kronor. En tand var dålig och jag fick laga om den, det kostade 6 300 kronor. Det är mer än vad jag får ut i pension.

Jag hörde ett rykte om att det gick att få tandvård för 50 kronor gången. Men det är väl inte för oss som byggt upp det här samhället.

Min tand är lös

Är man fattigpensionär i Sverige i dag så finns det inte pengar till övers. Jag var där för två år sedan och undersökningen kostade 2 200 kronor. En tand var dålig och jag fick laga om den, det kostade 6 300 kronor. Det är mer än vad jag får ut i pension.

Jag hörde ett rykte om att det gick att få tandvård för 50 kronor gången. Men det är väl inte för oss som byggt upp det här samhället.

Min tand är lös

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.