20 apr 2015 06:00

20 apr 2015 06:00

Blicken läker

ÖGONKONTAKT

Nu är det bevisat att ögonkontakt ökar ”må bra-hormonet” oxytocin. Forskningen är gjord mellan människa och hund men givetvis gäller detta mellanmänskligt också. Så mår du dåligt, ta en promenad och sök blicken hos de personer du möter (det är inte lätt, men försök). Du behöver inte hälsa på varje person, det är blicken som läker.

Du som är småbarnsförälder, vänd ditt barn mot dig i sittvagnen så ni har ögonkontakt så blir ditt barn lugnare och även du mår bättre.

Ögonkontakt

Nu är det bevisat att ögonkontakt ökar ”må bra-hormonet” oxytocin. Forskningen är gjord mellan människa och hund men givetvis gäller detta mellanmänskligt också. Så mår du dåligt, ta en promenad och sök blicken hos de personer du möter (det är inte lätt, men försök). Du behöver inte hälsa på varje person, det är blicken som läker.

Du som är småbarnsförälder, vänd ditt barn mot dig i sittvagnen så ni har ögonkontakt så blir ditt barn lugnare och även du mår bättre.

Ögonkontakt

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.