20 apr 2015 06:01

20 apr 2015 06:01

Låt oss få behålla vår buss!

HASSELBACKEN

Hur tänker Skövdes kommunpolitiker och Västtrafik, hur kan någon med sunt förnuft lägga ner busslinjen till Hasselbacken? Det har byggts och kommer att byggas cirka 100 hus i området, det planeras långsiktigt för fler.

Skövde kommun vill gärna vara en miljökommun, men tvingar på detta sätt ett stort antal invånare att allt mer använda bilen, ja det går att välja cykeln när det passar, men ganska ofta är bussen att föredra. Med detta idiotiska beslut att ta bort bussen gör dock våra folkvalda och Västtrafik valet enkelt, bilen!

Jag åkte buss senast i dag (tisdag) och klev tillsammans med tio andra av vid Hasselbacken, tio personer som troligen om ett år åker bil till stan för att bussen slutat gå!

Sist det var på tal om att lägga ner busslinje fyra var för cirka tre år sedan, underlaget då var en rapport som någon konsult gjort på data innan Hasselbacken ens var påtänkt. Då var det någon politiker som tog sitt förnuft tillfånga och buss fyra blev räddad. Troligen har bussen fler resenärer nu när ett antal hus har byggts än i en rapport där husen inte ens var påtänkta. Jag kan slå vad om att om tre år ytterligare kommer buss fyra ha ännu fler resenärer när fler hus har byggts i området och det troligen lågt räknat bor cirka 300 personer i området.

Att bussen måste gå fram och tillbaka samma väg, vad spelar det för roll om bussen kör en slinga runt eller fram och tillbaka, det är bara ett dåligt argument som används för att kunna ta bort bussen. Självklart är det bättre om den kan gå en runda ner i Ulveket, men låt oss inse att det kommer troligen aldrig att hända då det är ett naturområde emellan.

Snälla folkvalda politiker och Västtrafik – tänk om och låt oss få behålla vår buss!

Besviken resenär

Hur tänker Skövdes kommunpolitiker och Västtrafik, hur kan någon med sunt förnuft lägga ner busslinjen till Hasselbacken? Det har byggts och kommer att byggas cirka 100 hus i området, det planeras långsiktigt för fler.

Skövde kommun vill gärna vara en miljökommun, men tvingar på detta sätt ett stort antal invånare att allt mer använda bilen, ja det går att välja cykeln när det passar, men ganska ofta är bussen att föredra. Med detta idiotiska beslut att ta bort bussen gör dock våra folkvalda och Västtrafik valet enkelt, bilen!

Jag åkte buss senast i dag (tisdag) och klev tillsammans med tio andra av vid Hasselbacken, tio personer som troligen om ett år åker bil till stan för att bussen slutat gå!

Sist det var på tal om att lägga ner busslinje fyra var för cirka tre år sedan, underlaget då var en rapport som någon konsult gjort på data innan Hasselbacken ens var påtänkt. Då var det någon politiker som tog sitt förnuft tillfånga och buss fyra blev räddad. Troligen har bussen fler resenärer nu när ett antal hus har byggts än i en rapport där husen inte ens var påtänkta. Jag kan slå vad om att om tre år ytterligare kommer buss fyra ha ännu fler resenärer när fler hus har byggts i området och det troligen lågt räknat bor cirka 300 personer i området.

Att bussen måste gå fram och tillbaka samma väg, vad spelar det för roll om bussen kör en slinga runt eller fram och tillbaka, det är bara ett dåligt argument som används för att kunna ta bort bussen. Självklart är det bättre om den kan gå en runda ner i Ulveket, men låt oss inse att det kommer troligen aldrig att hända då det är ett naturområde emellan.

Snälla folkvalda politiker och Västtrafik – tänk om och låt oss få behålla vår buss!

Besviken resenär

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.